Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Eb-címért birkóznak

Az Eb-címért birkóznak Sport

Hétfőn kezdődött a 2020. évi felnőtt birkózó Európa-bajnokság Rómában, melynek mai, negyedik versenynapján a női 53, 57, 62, 65 és 72 kilogrammos küzdelmek kerülnek lebonyolításra. Ma a Sepsi-SIC két sportolójának szurkolhatunk, Incze Kriszta a 65, Cătălina Axente a 72 kilogrammos súlycsoportban lép szőnyegre.

Hirdetés
Hirdetés

Tizenegy sportoló nevezett a 65 kilogrammos súlycsoportban, Incze Krisztának olyan vetélytársai vannak, mint a világ- és Európa-bajnok finn Olli mellett az Eb-győztes, vb-bronzérmes azeri Manolova, valamint a szintén Európa-bajnok, vb-bronzérmes svéd Johansson is. A sepsiszentgyörgyi kiválóság a selejtezőben a fehérorosz Yauheniya Andreichykava ellen viaskodik a negyeddöntőbe jutásért, ahol az Európa-bajnoki ötödik helyezett Sleisz Gabriella és a lett Ramina Mamedova párharc nyertesével találkozhat.

Incze tavaly a bukaresti kontinensviadalon ezüstérmet szerzett, így nagy elvárásokkal vág neki a római Európa-bajnokságnak. Ezt követően még ennél is fontosabb kihívás vár a 23 éves sportolóra, ugyanis március 19–22. között Budapesten olimpiai kvalifikációs versenyen birkózik.

A fenti súlycsoportok selejtezőit ma 12 óra 30 perctől, az elődöntőit 17 óra 45 perctől, míg a helyosztóit pénteken 19 órától tartják Olaszországban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük