Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Ajax az élen

Az Ajax az élen Sport

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb kutatásában a nevelőklubokkal foglalkozott, egészen pontosan azzal, melyek adják a legtöbb játékost az európai topligákba.

A lista élén kevéssé meglepő módon a régóta az egyik legnagyobb utánpótlás-nevelőnek számító Ajax áll, az öt európai topligában (Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország) jelenleg 22 volt amszterdami palánta kergeti a labdát.

Abban sincs nagy meglepetés, hogy ezen a területen jól állnak a belga csapatok (a top 15-ben van a Genk, az Anderlecht és a Club Brugge), a portugálok (a második Benfica mellett a Sporting CP és a Porto is top 15-ös) és a hollandok (az Ajax mellé a PSV-t is felírhatjuk). Ki kell még emelni a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Red Bull Salzburgot, az osztrák együttes többek között Erling Haaland eladásával összesen 20 játékost delegált a topligákba, ezzel pedig a harmadik helyen áll.

Hirdetés
Hirdetés

Érdekesség, hogy az első 15-ben csupán két topligás együttes található, a Real Madrid és a Barcelona, előbbi 17 játékossal a negyedik, utóbbi 11-gyel a tizenegyedik. Az első nem európai csapatként a Boca Juniors a 15. helyen van, őt közvetlenül követi a nagy rivális River Plate.

A romániai klubcsapatok közül a FCSB (2 játékos) és a Dinamo (1), a magyarországiak közül pedig a Puskás Akadémia és az Újpest került listára 1–1 játékossal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük