Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aranyérmet szerzett David Popovici és Bianca Costea a junior úszó-világbajnokságon

Aranyérmet szerzett David Popovici és Bianca Costea a junior úszó-világbajnokságon Sport

David Popovici és Bianca Costea aranyérmet, Vlad Stancu pedig bronzémet szerzett vasárnap a Limában rendezett junior úszó-világbajnokság zárónapján.

Hirdetés
Hirdetés

David Popovici a 100 méteres gyorsúszás döntőjét nyerte meg 47,13 másodperces idővel. Másodikként a horvát Jere Hribar (49,37 mp), harmadikként a ciprusi Nikolas Antoniou (49,91 mp) csapott célba. Patrick Sebastian Dinu (50,09 mp) román úszó az ötödik lett.

Bianca Costea az 50 méteres női gyorsúszás döntőjét nyerte meg 25,35 másodperces idővel az olasz Sara Curtis (25,53 mp) és a szintén itáliai Matilde Biagiotti (25,60 mp) előtt.

Vlad Ştefan Stancu a harmadik lett az 1500 méteres gyorsúszás versenyszámában 15:17,97 perces idővel. A román úszót a spanyol Carlos Garach Benito (15:08,14 perc) és a magyar Galicz László (15:12,71 perc) előzte meg.

Románia négy arannyal, két ezüsttel és két bronzzal a negyedik helyen végzett az éremtáblán a limai junior úszó-világbajnokságon.

A román úszósport figyelemreméltóan teljesített ezen a nyáron: David Popovici két aranyérmet szerzett a budapesti felnőtt világbajnokságon (100 és 200 méteres gyorsúszásban) és két aranyérnet a római felnőtt Európa-bajnokságon (100 és 200 méteres gyorsúszásban). Emellett a román úszók 9 érmet (öt aranyat és négy ezüstöt) nyertek az otopeni-i junior Európa-bajnokságon.

(Agerpres, fotó: David Popovici/Facebook)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük