Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A táncoslábúak újabb sikere

A táncoslábúak újabb sikere Sport

A Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza és a Love To Dance Egyesület közös csapata február 16–17-én sikeresen abszolválta a Dance World Cup világbajnoki kvalifikációs versenyt Bukarestben. A Molnár Enikő táncoktató irányította megyeszékhelyiek 41 táncossal és tíz produkcióval indultak, és tíz dobogós helyezést, illetve ugyanennyi indulási jogot szereztek a portugáliai világbajnokságra.

A Fancy csapat a Light című produkcióval utasított mindenkit maga mögé 91,50 ponttal, de a One Beat csapat is kategóriája legjobbjának bizonyult a China Town produkcióért kapott 89,75 ponttal. A Dolls együttes a Pump it előadással 88,67 pontot szerzett, és harmadik helyen végzett. A Four Seasons of Love című darabbal Andreea Moldovan és Sándor Mátyás a duó kategóriában utóbbi balesete ellenére is harmadik helyezést ért el 87,88 ponttal.

A Dancing Dolls csapat a Two minutes from India című látványos produkciójával lenyűgözte a zsűrit és első lett 89,83 ponttal. Egyéni kategóriában 91,50 ponttal az első helyen végzett Denisa-Maria Cernescu a Clap című előadással, valamint a Mega Crew csapat is a dobogó legfelső fokára került 93,00 ponttal. A Trio Angels és a No Limit csapat szintén elsőként zárt, előbbi a Charlie’s Angels (91,00 pont), utóbbi a Military című produkcióval (86,75 pont). A Varsity együttes I like drilling című előadása 90,50 pontot kapott, és második helyen zárta a megmérettetést.

Hirdetés
Hirdetés

„Az egyik szemem sír, a másik nevet, mivel a duó produkció közben Sándor Mátyás súlyos balesetet szenvedett, az egyik táncos mozdulatnál megcsúszott, és mindenki szeme láttára eltört a karja. Táncos párja, Andreea Moldovan rendkívül higgadtan teljesítette a produkciót egyedül, a csapattársak viszont a színpad mellett állva nézték végig a szörnyű balesetet. Gratulálok a gyerekeknek, akik a történtek ellenére nagy lelki erőről tettek tanúbizonyságot, hiszen ezután még öt versenyszámot teljesítettek. Nagyon büszke vagyok rájuk, Sándor Mátyásra is, aki hősiesen viselte a balesetet, dacára annak, hogy műtéti beavatkozásra volt szüksége. Köszönöm a szülőknek, akik végig támogattak ezekben a nehéz percekben és szurkoltak a gyerekeknek. Köszönöm Imreh Ildikónak a segítséget és Bartók Ildikónak a gyönyörű ruhákat” – részletezte Molnár Enikő táncoktató.

A Love to Dance csapata: Andreea-Victoria Alexandrescu, Ioana Anton, Barabási Janka Johanna, Bartha Csilla, Alexandra Bălănică, Brianna Bălănică, Berecz Andreea, Bernad Andreea, Bezsnei Abigél, Andrada Bercea, Denisa-Maria Cernescu, Emilia Coman, Csutka-Daczó Zsanna, Dima Cosmin, Dobri Anita, Galang Nicole Anne, Gombos Andrea, Iancu Henrietta Judit, Imreh Izabella, Imreh Diána Andrea, Imreh Edina Gyöngyvér, Imreh Evelin Léda, Karácsony Adrienn, Koós Adrienn, Konnát Barbara, Krizbai Attila, Laslo Renáta Brigitta, Andreea Moldovan, Mara-Ioana Pandele, Ana-Maria Popa, Sándor Mátyás, Szakács Johanna, Sylvester Henrietta Vanda, Diana-Oana Turturică, Rianna-Ecaterina Trandafir, Tódor Maia, Ştefania-Alexia Toma, Andreea-Mălina Urdă, Vass Barbara Nikolett, Vlăsceanu Andrea Renáta, Zsigmond Zsanett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük