Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A politikusok a VIP-ban, Hagi és Popescu a lelátón

A politikusok a VIP-ban, Hagi és Popescu a lelátón Sport

Románia ugyan jól megszervezte az Ausztria és Észak-Macedónia közötti mérkőzést a labdarúgó Európa-bajnokság keretében, de egy ilyen fontos, a sportágon túlmutató esemény nem maradhatott nagy botrány nélkül.

Hirdetés
Hirdetés

Míg a politikusok a VIP-részlegen üldögéltek, addig az országnak hírnevet szerző volt játékosok, mint Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu és társaik csak a második tribünön kaptak helyet.

A Román Labdarúgó Szövetséget (FRF) hevesen támadják az ügyben, a digisport.ro információ szerint azonban nem ők a legnagyobb vétkesek. Az UEFA, amely az Európa-bajnokság jegyértékesítését végzi, három bukaresti szervezetnek küldött meghívókat: a kormánynak, a városházának és a FRF-nek.

A szövetség összesen 60 jegyet vásárolt a második tribün 1-es zónájába, azaz a központi részen, amelyeket a három mérkőzésre szétoszt a játékosok között. A VIP-ben vehettek volna még néhányat, de a számuk korlátozott volt, és nehéz lett volna kiválasztani, hogy kinek adják.

Még Gică Popescut sem hívták meg a VIP-be, aki az EURO 2020 romániai projektmenedzsere volt. Bár nagy részt az ő érdeme, hogy sikerült megvalósítani azokat a célokat, amelyeket Románia vállalt, amikor az EURO 2020 egyik házigazdájává választották.

A VIP-ben foglalt viszont helyet Ludovic Orban (volt miniszterelnök, a PNL elnöke), Dan Barna (miniszterelnök-helyettes, az USR elnöke), Bogdan Aurescu (külügyminiszter), Lucian Bode (belügyminiszter), Anca Dragu (szenátusi elnök), Crin Bologa (a DNA vezetője) vagy Nicușor Dan bukaresti főpolgármester. Az ellenzési oldal részéről Vasile Dâncu kapott kiemelt helyett, aki közel áll Răzvan Burleanuhoz, az FRF elnökéhez, és sokszor látták már a válogatott rendezvényein.

(DigiSport)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük