Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A nyeretlenségnek ára van

A nyeretlenségnek ára van Sport

Szerdától egyelőre Ilyés Róbert és Kulcsár László irányítja a Sepsi OSK labdarúgócsapatát, miután az utóbbi időszakban bukdácsoló sepsiszentgyörgyi klub és Leo Grozavu volt vezetőedző útjai szétváltak. A Sepsi OSK szombaton 19.30-kor a Bukaresti Rapidot fogadja, majd a vb-selejtezők miatti szünet után is hazai pályán játszik, október közepén az FC Voluntari-t látja vendégül.

A legutóbbi öt mérkőzésén egyaránt döntetlent játszó sepsiszentgyörgyi csapat tíz forduló után gyűjtött 9 ponttal csupán a 12. helyen áll a román élvonalban, de az Európa Konferencia Ligában sem sikerült mennie legalább egy kört: tizenegyesekkel esett ki a szlovák Spartak Trnava ellen. Leo Grozavu irányításával a piros-fehér mezesek mindössze két sikert arattak ebben az idényben, az első bajnoki fordulóban nyertek a sereghajtó Academica Clinceni ellen, illetve a Román-kupában a Farul elleni idegenbeli győzelemmel bejutottak a legjobb 16 közé.

Hirdetés
Hirdetés

Leo Grozavu 2019. november 12-én érkezett a Sepsi OSK-hoz, László Csabát váltotta a kispadon, egy év, tíz hónap és 16 napig vezette a háromszéki gárdát, ezzel pedig az élvonal harmadik leghosszabb ideje hivatalban lévő edzője volt, Bálint László György (Aradi UTA, 2 év, 4 hónap) és Marius Croitoru (FC Botoșani, 2 év, 3 hónap) mögött.

A klub idén májusban hosszabbított szerződést a moldvai trénerrel, jelenleg folynak a tárgyalások annak a felbontásáról, mivel menesztés esetén jelentős kárpótlás jár az 54 éves szakembernek. A fővárosi sportsajtóban mindenféle találgatások megjelentek az új vezetőedző kilétéről, egyesek készpénznek veszik Bölöni László szerződtetését. Holott a neves tréner a sajtó megkeresésére már tegnap cáfolta a hírt.

A ProSport szerint a szakításhoz nemcsak a gyenge eredmények vezettek, hanem az is, hogy megromlott az öltöző és a keménykezű trénernek tartott Grozavu kapcsolata, aki emiatt Achahbar, Fofana és Golofca játékával sem számolt.

Ami viszont tagadhatatlan, hogy a Sepsi OSK Leo Grozavuval a kispadon érte el legnagyobb sikereit. A 2019–20-as szezonban a Román-kupa döntőjéig vezette a csapatot, illetve az elmúlt idényben a klub eddigi legjobb helyezését produkálta a bajnokságban, a negyedik helynek köszönhetően pedig az Európa-liga selejtezőjében is indulhattak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások