Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A magyar külügyminiszter támogatásáról biztosította a székelyföldi fociakadémiát

A magyar külügyminiszter támogatásáról biztosította a székelyföldi fociakadémiát Sport

Újabb pályák, akadémiák, csarnokok fognak épülni a Kárpát-medencében a határon túli területeken is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nyárádszeredában, a település magyar kormánytámogatással megvalósult műfüves labdarúgó-pályájának ünnepélyes átadásán.

Az avatóünnepségen elmondott beszédében a politikus rámutatott: a magyar sportnemzet, amely büszke az Aranycsapatra, olimpiai, világ- és Európa-bajnokaira, és a jelenre, arra, hogy Budapest Európa sportfővárosa, Magyarország idén pedig négy olimpiai sportág világbajnokságát rendezi meg.

„Sportnemzetből igazi sportoló nemzetté szeretnénk válni. Ezért építünk akadémiákat. Azért, hogy a fiatalok a lehető legjobb körülmények közepette és a szellemi, erkölcsi nevelés minden egyes gyümölcsét élvezve pallérozódhassanak” – mondta Szijjártó Péter.

A 2016-os labdarúgó EB-n elért sikereket és a Kárpát-medence egészét felölelő ünneplést hozva fel példaként rámutatott: a sport, különösen a foci, mindig egységbe kovácsolja a nemzetet.

Hirdetés
Hirdetés

Valamennyi kárpát-medencei fiatal erőt merített ezekből a sikerekből – tette hozzá.

Arról biztosította a kárpát-medencei fiatalokat, hogy mindig számíthatnak Magyarország támogatására, a kormány kötelességének tartja, hogy gondoskodjon róluk, akár sportról, oktatásról, vagy kultúráról van szó.

Szijjártó Péter elmondta: a magyar kormány nagyra becsüli a Székely Labdarúgó Akadémián zajló munkát.

Tavaly úgy döntött, hogy 170 millió forinttal támogatja a Márton Áron Tehetséggondozó Központ munkáját és 2 milliárd forintot szán az egyesület működésére és további fejlesztésére – közölte.

Szijjártó Péter Tóth Sándorral, Nyárádszereda polgármesterével, Péter Ferenccel, a Maros megyei önkormányzat elnökével, Szondi Zoltánnal, az FK Csíkszereda elnökével és Gabriel Bodescuval, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) főtitkár-helyettesével közösen avatta fel a több mint 100 millió forintos beruházásból megvalósult – 250 férőhelyes lelátóval és világítóberendezéssel rendelkező – műfüves nagypályát. Az önkormányzat 31 millió forinttal járult hozzá a pálya körüli infrastruktúra kialakításához.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 16., 10:42
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ha már akarnak tenni értünk fektessenek egészségügybe,tanügybe, rendezzenek sporteseményeket egyesületek, stb segítségével! Focival csak pár embert mozgatnak meg, a többi átkozódni és szotyit köpködni megy oda! 1 pl: Kézdin és környékén nem az önkormányzat hanem 1 német tulajdonú gyár létesített játszótereket ahol több száz gyerek mozog naponta!!! Hasonlókba gondolkozzanak!!!!!

    • User
      Dátum: 2019. március 16., 11:27
      ÉRTÉKELÉS: 1

      És mi mit teszünk magunkért?Mit tesznek a milliárdosaink?Befektetnek a sportban a saját hasznuk növeléséért,ahogyan például Tiriac és Becali teszik.Meddig várjuk,hogy mindig más segítsen és még azt is megmondjuk nekik ,hogy hol?A panziótulajdonosok,akik rengeteg pénzt kaptak az EU-tól,mennyit adakoznak az iskoláknak,kórházaknak ,kulturális intézményeknek?Az is igaz,hogy a román államnak lenne a feladata ezeket fejleszteni,mert az szedi be az ADÓKAT ,de szépen el is osztogatja a ,szegény’ megyéknek-Teleormány,Vrancea stb,mert ugyebár Har-Kov megyék svájci kanton szinten vannak.Hej, ,és ha arra gondolok,hogy lehettünk volna kanton,de nem ,mert Maniu és társai mellényúltak,pár év múlva már megbánták,aztán meg is kapták a jutalmukat a kommunista börtönökben,majd kidobták őket jelöletlen sírokba.Visszatérve,ajándék lónak ne nézd a fogát,gondolom ezt megbeszélték az udemerájjal is és az,mint képviselője a magyarságnak szólhatott volna ez ügyben.UI Máskülönben én sem a focival kezdeném,de mindenkinek joga van,hogy belátása szerint adományozzon.

  • User
    Dátum: 2019. március 16., 10:07
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Tisztelt külügyminiszter Úr! Akadémiák is kellenek,de ha gondolja látogasson be erdélyi tanintézményekbe és belátja, h előre azok korszerüsítése lenne a prioritás, majd edzők képzése több sportágban, és utána úgy 5-10 év múlva lehetne akadémiaszintre emelni a sportot/focit!