Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A legjobb négy közé vágynak az Ágyúsok

A legjobb négy közé vágynak az Ágyúsok Sport

A Székelyföld-kupa elnyerése után a Gyilkos-tó Kupán harmadikként végzett a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapata, amely szoros meccseket vívott Galaccal és a tornagyőztes Gyergyói HK-val. A háromszékiek készen állnak az új idény kihívásaira.

Hirdetés
Hirdetés

„Sikerült a csapat magját összetartani és az edzővel is szerződést hosszabbítani, a felkészülési tornák során pedig bebizonyosodott, hogy mindkettő jó döntés volt. Egységes a csapat játéka, Pelle Torstensson remek munkát végez a játékosokkal. A Székelyföld-kupát és a Gyilkos-tó Kupát is az új sorok kiépítésére, különböző taktikák kipróbálására, az új játékosok csapatba való beilleszkedésére használtuk, úgy gondolom, hogy eredményesen” – értékelt Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok elnöke. – „Szinte elképzelhetetlen volt, hogy a Sportklubot megelőzzük a Székelyföld-kupán, de Gyergyóban is két nagyon jó meccset játszottunk. Galactól emberhátrányban kaptuk a gólokat és nem tudtunk innen felállni, de az Erste Liga-győzelemre törő Gyergyói HK ellen is jól mozogtunk” – fűzte hozzá.

A Háromszéki Ágyúsok számára a héten lezárul a felkészülés első szakasza, a csapat hazatér Kézdivásárhelyre, ahol az elkövetkezőkben igyekeznek kicsiszolni a felkészülési mérkőzések tapasztalatait.

A többnyire fiatal székelyföldi játékosokból álló alakulat az előző szezonban újoncként közel állt a legjobb négy közé jutáshoz, végül pedig az ötödik helyen végzett a román bajnokságban. Ezt szeretnék idén felülmúlni, még akkor is, ha rendkívül nehéz lesz, hiszen az olyan ellenfelek, mint Galac és a fővárosi Steaua erősítettek.

– Előreláthatóan szeptember végén kezdődik a bajnokság, feltéve, ha addig sikerül lebonyolítani az elnökválasztást a Román Jégkorong-szövetségnél, és remélhetőleg a székely klubok jelöltje, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezetője, Nagy Attila sikerrel veszi az akadályt. A hazai szövetség az egész előző idény során káoszt teremtett a sportágon belül lehetetlen volt előre tervezni, hétről hétre változott a program. Bízunk benne, hogy idén ez másként lesz, szeretnénk jó előre tudni a programunkat, hogy például bérleteket árusíthassunk – részletezte a klubvezető, aki szerint izgalmas bajnokságnak nézünk elébe.

– A négy közé jutást tűztük ki célul az új idényre, annyi biztos, hogy az ellenfelek megerősödtek, így minden meccs tétmérkőzés lesz számunkra. Amit ígérhetek, hogy mindent megteszünk a jó eredményekért, ezért egyetlen ellenfél sem lehet biztos abban, hogy győztesen hagyja el a játékteret ellenünk, de természetesen mi sem becsüljük alá egyik riválisunkat sem – jelentette ki Miklós Ervin.

A klubelnök reméli, hogy az előző szezontól eltérően, minden mérkőzést közönség előtt játszhatnak, hiszen, mint mondja, a nézők adják a jégkorong savát-borsát, „az lenne a lényeg, hogy közösen élvezzük a játékot”. Bízik benne, hogy az első tanulóév tapasztalataiból okulva, idén minden szempontból könnyebben, szervezettebben zajlik a klubon belüli munka. „Hálásak vagyunk mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárul a csapat zavartalan működéséhez, és köszönjük az anyagi támogatást a megyei, a sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi önkormányzatoknak” – tette hozzá.

A Háromszéki Ágyúsok eredményei a Gyilkos-tó Kupán: Gyergyói Hoki Klub – Háromszéki Ágyúsok 6–4 (2–2, 3–0, 1–2). Gólszerzők: Orbán Brance, Vincze Péter, Sándor-Székely Ottó, Szigeti Ákos, Fejes Nándor, Bodó Christopher illetve Róth Zoltán, Gecse Olivér, Vitaly Karamnov, Márton Koppány. Háromszéki Ágyúsok–Galaci CSM 2–4 (1–0, 0–3, 1–1) Gólszerzők: Biró Ottó, Gecse Olivér, illetve Artyom Sursov 2, Alexej Baskov, Partik Machala. A torna végeredménye: 1. Gyergyói Hoki Klub, 2. Galaci CSM, 3. Háromszéki Ágyúsok.

Fotó: Háromszéki Ágyúsok

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük