Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pályán a női fociválogatottak

Pályán a női fociválogatottak Sport

Románia három női labdarúgó-válogatottja játszott mérkőzéseket az utóbbi napokban, mindegyik csapatnak van székelyföldi tagja.

Hirdetés
Hirdetés

A felnőtt válogatott kilencedik világbajnoki selejtezőjén, szeptember 2-án Vilniusban, a házigazda Litvánia ellen 7–1-es különbséggel győzött. A román csapatban pályára lépett három magyar nemzetiségű, illetve származású játékos, Geréd Erika (Diósgyőri VTK, Magyarország, korábban a Székelyudvarhelyi Vasas Femina játékosa volt), a margittai Gődér Brigitta (Haladás-Viktória FC, Magyarország) és Ficzay Mária (Fortuna Fjorring, Dánia), utóbbi a máramarosi Aknasugatag községben élő vegyes családból született. A tartalékok között volt Ambrus Beáta, akinek legutóbbi klubja az ukrán Harkiv, de korábban a Vasas Feminánál is játszott. A román válogatott ma Olaszországban vívja utolsó vb-selejtezőjét, de már nem juthat tovább a csoportból, a harmadik helyen végez Olaszország és Svájc mögött.

Az U19-es női válogatott az októberi Európa-bajnoki selejtező tornára készül, és szeptember 2-án, barátságos mérkőzésen 4–0-ra veszített a lengyel U19-es válogatottal szemben, a Bukarest melletti Buftea edzőközpontban. Tegnap 19 órától a két csapat ismét megmérkőzött egymással. Az első mérkőzésen a román válogatott kapuvédője Tankó Réka (FK Csíkszereda), szintén alapjátékos volt Orbán Aranka, tartalékként játszott Horváth Anita (mindketten a Székelyudvarhelyi Vasas Femina játékosai). Szintén csereként lépett pályára Molnár Delenke és Varo Renáta Helga (mindketten a Kolozsvári Egyetem bajnokcsapatától).

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U17-es leány válogatott szeptember 3-án barátságos mérkőzésen idegenben 4–1-re legyőzte Észak-Macedónia U17-es válogatottját. A vendégeknél játszott Szőke Eszter, az FK Csíkszeredától, míg csapattársa, Balog Boglárka ezúttal a cserepadról követte a mérkőzést.

A romániai női 1. Liga a válogatott mérkőzések miatt szünetelt. A 12 tagú mezőnyben három székelyföldi csapat szerepel: FK Csíkszereda, Székelyudvarhelyi Vasas Femina, és új nevén a Marosvásárhelyi SE 1898. Teljes neve: ACS Târgu Mures 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898, a román média máris úgy reagált, hogy a magyar elnevezés helyett csupán az MSE rövidítést írja.

Fotó: Nationala Romaniei de Fotbal Feminin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük