Felhívás!

A kormány megduplázta az olimpiai és paralimpiai pontszerzők díjazását

A kormány megduplázta az olimpiai és paralimpiai pontszerzők díjazását Sport

Az ifjúsági és sportminisztérium javaslatára a kormány csütörtökön elfogadta azt a jogszabályt, amelynek értelmében megkétszerezik az anyagi díjazását azoknak a román sportolóknak, akik az első hat között végeztek a tokiói olimpián vagy végeznek a kedden rajtoló paralimpián.

A döntés értelmében az aranyérmes sportolók 140 000, az ezüstérmesek 112 000, a bronzérmesek 84 000 eurót kapnak. A negyedik, ötödik és hatodik helyezést elérő sportolók jutalma 56, 42, illetve 28 ezer euró.

Novák Eduárd sport- és ifjúsági miniszter – aki maga is paralimpikon a tokiói eseményen – elmondta: örül, hogy ily módon is támogatni tudják az élsportot, hiszen az olimpiai szereplés hozzájárul az ország hírnevéhez.

“A mi célunk az, és ezt a készülő sportstratégiában is megfogalmaztuk, hogy Románia visszatérjen az olimpiai éremtáblázat első tíz helyezettje közé. Sok lépést kell még addig megtennünk, de folyamatosan keressük a megoldásokat annak érdekében, hogy a sportolók megbecsülve és motiválva érezzék magukat, és a lehető legjobb edzési feltételeket tudjuk számukra biztosítani” – nyilatkozta Novák Eduárd.

A tokiói olimpián – akárcsak a 2016-os, riói játékokon – Románia négy érmet szerzett. Ezúttal egy aranyat és három ezüstöt gyűjtött, amivel a 46. helyen végzett az éremtáblázaton.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.