Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A győzelem a cél a nyitányon

A győzelem a cél a nyitányon Sport

Egy újabb labdarúgóidény küszöbén állunk, ma 18.30-tól a Voluntari és Sepsi OSK közötti összecsapással elkezdődik az I. liga 2019–2020-as idénye. A szentgyörgyi klub tegnap egy újabb védőjátékos érkezését jelentette be, a 27 éves balhátvéd Konongo Hugo a bolgár Cherno More Varnát váltotta az OSK-ra.

Izgalmasnak ígérkezik az új szezon, a Kolozsvári CFR a címvédő, de az előző idényhez hasonlóan a FCSB, a Krajovai U és a Viitorul is bejelentkezett a bajnoki címért folyó hajszába. A fogadóirodáknál a nyáron alaposan megerősített FCSB a favorit a bajnokság megnyerésére, de a CFR kispadján ülő Dan Petrescunak is lesz ehhez egy-két szava. Eugen Neagoe vezényletével a Dinamo arra készül, hogy megtörje az utóbbi évek sikertelenségét, és ott legyen a felsőházi rájátszásban. A két újonc, az Academica Clinceni és a Chindia Târgovişte szeretne meglepetést okozni, és bebiztosítani a bennmaradást.

A Sepsi OSK fennállása harmadik élvonalbeli idényére készül, és míg tavalyelőtt a kilencedik, tavaly már a hatodik helyen végzett, megmutatva, hogy egy olyan csapat, amellyel számolni kell. Nemcsak azzal tűnt ki a mezőnyből, hogy többször megtréfálta a nagy klubokat, hanem szurkolói példás magatartása révén is, ugyanis a sportszerűség, a tisztelettudó viselkedés alapkövetelmény a Székely Légió háza táján. Az alapos játékosmozgás ellenére Hadnagy Attila ügyvezető igazgató megnyugtatott mindenkit, hogy még korántsem végeztek az erősítéssel, továbbra is nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy megszerezzék a legmegfelelőbb futballistákat. Ugyanakkor kijelentette, hogy bízik a csapatban, és a szakmai stábban. László Csaba vezetőedző az Anghel Iordănescu Stadionbeli ma esti összecsapásról szólva elmondta, céljuk, hogy győzelemmel debütáljanak, annál is inkább, mivel a következő fordulókban nagyon erős ellenfelek várnak majd rájuk. A 18.30-kor kezdődő találkozót a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Sport televíziós csatornák közvetítik élőben.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK jelenlegi játékoskerete a 2019–2020-as idényre: kapusok: Niczuly Roland, Fejér Béla, Horațiu Alexandru Moldovan. Védők: Hrvoje Barisic, Răzvan Tincu, Florin Ștefan, Radoslav Dimitrov, Oumar Diakhité, Kilyén Szabolcs, Konongo Hugo. Középpályások: Dylan Flores, Gabriel Vașvari, Jacob Abedanjo, Fülöp István, Stefan Velev, Marius Ștefănescu, Călin Popescu, Yasin Hamed, Nicolae Carnat. Csatárok: Marko Szimonovszki, Ioan Andrei Dumiter, Veress Zsombor. Vezetőedző: László Csaba.

Az I. liga főszponzora ebben az idényben a Casa Pariurilor, így a bajnokság hivatalos megnevezése: Casa Liga I. Az első forduló részletes programja: ma 18.30-tól FC Voluntari – Sepsi OSK; szombaton 18 órától Astra Giurgiu – FC Botoșani, 21 órától Kolozsvári CFR – Jászvásári Poli; vasárnap 18 órától Krajovai Universitatea – Academica Clinceni, 21 órától FCSB – FC Hermannstadt; hétfőn 18 órától Medgyesi Gázmetán – Chindia Târgoviște, 21 órától FC Viitorul – Dinamo.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük