Felhívás!

A futók nagy mérföldköve

A futók nagy mérföldköve Sport

Második alkalommal szervezik meg idén Háromszéken a Visit Covasna Maratont, melynek során a résztvevők a megye turisztikai célpontjait összekötő útvonalat teljesítik. A versenyre szeptemberben kerül sor, de már most várják a jelentkezőket.

A Fitness Tribe Egyesület és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület 2019 után második alkalommal szervezi meg a futóversenyt szeptember 11-én. Az elsőt még 2019-ben tartották, de a járványhelyzet miatt az azt követő években elmaradt a megmérettetés. Birtalan Csanád, a Fitness Tribe Egyesület vezetője elmondta: már az első kiírás sikeres volt, nemcsak helyi, de külföldi jelentkezők is voltak, akik különböző kategóriában versenyeztek. 

Az idei versenyen változtattak a távokon, azaz megtartották a félmaratoni és teljes maraton távot, valamint a váltókat, de kiegészítették a Cross-távval, ami közel 10 kilométert jelent. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, így a Chocopack Gyerekverseny keretén belül óvodások és kisiskolások versenyezhetnek 400–800–1200 méteres távokon, korosztály függvényében. A gyerekversenyre a nevezés ingyenes, és minden gyerek díjban részesül.

A megmérettetésre már elkezdődött a nevezés, Ezen a héten, július 24-ig kedvezményes Early Bird nevezés lehetséges, utána kezdődik a teljes árú iratkozás – mondta Birtalan Csanád. Ami a díjazást illeti, szeretnék ezáltal is népszerűsíteni a megye adottságait, így különböző szálláslehetőséget, szórakozási- és SPA lehetőségeket ajánlanak fel jutalomként.

A felkészüléssel kapcsolatban a szervező elmondta: különböző kategóriák vannak, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távot, és váltóban is lehet futni, ami nem annyira megterhelő. A lényeg a jókedv, a közös mozgás és a szórakozás, éppen ezért baráti társaságokat is várnak a versenyre. A három évvel ezelőtti maratonon 250 résztvevő volt, őket pedig 50 önkéntes segítette.

Nevezni, jelentkezni az egyesület honlapján lehet, ahol további részleteket is találnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.