Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A földharc U15-ös királynője

A földharc U15-ös királynője Sport

Egy bajnoki aranyérem mellett egy ezüst és két bronz a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozóinak a hétvégi termése, akik földharctechnikákból jelesre vizsgáztak a ploiești U13-as és U15-ös országos földharc-bajnokságon. A viadalon jelen voltak a Sepsiszentgyörgyi MSK sportolói is, akik három 5. helyezéssel fejezték be a viadalt.

 

A Nagy Mózes Sportklub 57 kilogrammos dzsúdósa, Balogh Hanna ismét megvillantotta tehetségét, senki sem tudta eltántorítani őt a győzelemtől az U15-ös korosztályúak országos földharcbajnokságán. Hannának egyébként ez az idei második bajnoki érme földharcban, ugyanis korábban bronzérmet nyert az U16-osok versenyében.

A Veres László és Czifra Attila irányította felsőháromszéki csapat mindkét korosztályban négy-négy sportolót nevezett. Az U15-ösök között az 55 kg-os súlycsoportban tatamira lépő Aracsi Ákos második lett, Barbócz Mátyás Levente (42 kg) nyakába bronzérem került, míg Deák Roland (60 kg) ötödikként végzett.

Az U13-as korcsoportban Tamás Gábor (34 kg) szerezte meg a céhes városbeliek második bronzérmet, míg Pál Norbert (40 kg) hetedik pozícióban zárt. Egy győzelemmel és két elvesztett meccsel Miklós András Benedek (42 kg) és Vaida Zalán (60 kg) helyezés nélkül zárta a Prahova megyei megmérettetést. A csapatversenyben is jól teljesített a Nagy Mózes SK: a lányoknál az első Ploiești ISK és a második Unirea Focșani SK mögött harmadik lett, míg a fiúknál ötödik volt (az élmezőny: 1. Pitești ISK, 2. Ploiești ISK, 3. Marosvásárhelyi Takenoko, 4. Bákói MSK).

– Nagyon büszke vagyok versenyzőimre, mindenki megtett mindent, amit tudott. Földharcban kevesebb súlycsoport van, mint dzsúdóban, így egy-egy kategórián belül rengeteg versenyző is volt, keményen meg kellett harcolni a dobogóért – nyilatkozta érdeklődésünkre Veres László edző, aki hozzátette, hogy legközelebb hazai környezetben versengnek a cselgáncsozók, ugyanis szombaton a Kicsid Gábor Sportcsarnokban rendezik meg a Kézdivásárhely-kupa huszonegyedik kiírását.

Hirdetés
Hirdetés

Az országos bajnokságon tizenkét nevezett sportolóval ott volt a Sepsiszentgyörgyi MSK csapata is: legjobb eredményük három 5. hely, amit az U13-as korosztályban Veronica Oltean (36 kg), Briana Lungu és Cristina Lazăr (mindketten a 44 kg-ban) ért el.

Az U15-ös korosztály eredményei: lányok, 57 kg: 1. Balogh Hanna (Nagy Mózes SK), 2. Andreea Carla Sanda (Alexandria ISK), 3. Ancuța Alexandra Zmeu (Alexandriai ISK) és 3. Flavia Vescan (Dévai Sportprogramos Líceum). Fiúk, 55 kg: 1. Andrei Florin Buga (Bakói MSK), 2. Aracsi Ákos (Nagy Mózes SK), 3. Alexandru Lupulescu (Lugosi ISK) és Gabriel Mare (Petrolistul Boldești); 42 kg: 1. Tamás Dávid (Marosvásárhelyi Takenoko), 2. Ionuț Viscol (Pitești MSK), 3. Barbócz Mátyás Levente (Nagy Mózes SK) és Rareș Costache (Ploiești ISK); 60 kg: 1. Fabian Nicolae Iorga (Pitești MSK), 2. Claudiu Oncea (Kolozsvári U), 3. Alexandru Petrescu (Bukaresti Rapid) és Héjja Márton (VSK Csíkszereda), 5. Deák Roland (Nagy Mózes SK) és Dragoș Rus (Foksányi ISK).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük