Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

22 futamot terveznek

22 futamot terveznek Sport

A Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság irányítói nyilvánosságra hozták a sorozat 22 futamot tartalmazó 2021-es előzetes versenynaptárát, amelyet még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) is el kell fogadnia. A Magyar Nagydíjra a tervek szerint augusztus 1-jén kerül sor.

A Forma–1 vezetősége emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány miatt jelentősen módosítani kellett az idei programot, amely a tervezett 21 helyett végül 17 versenyhétvégéből áll, és az F1 volt az első a nemzetközi sportversenysorozatok közül, amely a pandémia első hullámát követően folytatódni tudott. A közlemény szerint a jövő évi programtervezetet – melyben a 22 futam rekordnak számít – széles körű egyeztetési és tárgyalási folyamat előzte meg. Úgy terveznek, hogy 2021-ben a nézők visszatérhetnek a versenypályák lelátóira, mivel idén a legfontosabb biztonsági intézkedéseket sikerült kidolgozni.

Hirdetés
Hirdetés

Az előzetes versenynaptár szerint a vb március 21-én Melbourne-ben startol, a mogyoródi Magyar Nagydíj a sorozat 11. futama lesz augusztus első napján. A spanyolországi Circuit de Catalunyának, valamint a brazíliai Sao Paulónak még hiányzik az aláírt szerződése, az április 25-i dátum pedig felszabadult, miután Vietnam nem kapott megfelelő politikai támogatást a verseny megrendezése. A terv szerint jövőre először lesz Szaúd-Arábiai Nagydíj Dzsiddában, az idény pedig december 5-én Abu-Dzabiban fejeződik be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük