Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kedvező előjelek

Kedvező előjelek Sport

A múlt hónapban az országos bajnokságon négy aranyérmet szerző sepsiszentgyörgyi Szabó Norbert a napokban a bulgáriai Plovdivban, a pályakerékpáros Európa-bajnokságon versenyez. A Sepsi–SIC 27 éves sportolója ma és holnap sprintben, míg vasárnap az 1 kilométeres időfutamban teszi próbára magát.

Nem ismeretlen a plovdivi helyszín Szabó Norbert számára, aki két héttel ezelőtt ugyanott versenyzett az országos bajnokságon. Mivel Romániának évek óta nincs használható velodromja, a hazai pályakerékpáros országos bajnokságnak idén is a bolgárok adtak otthont. Szabó Norbert keirinben (motorfelvezetéses üldözéses verseny) csapat és egyéni sprintben, illetve 1 km-es időfutamban szerzett országos bajnoki címet, egyéni sprintben ráadásul országos csúcsot futott (9.94 mp) a selejtezőkben.

Hirdetés
Hirdetés

„Tökéletes volt a felkészülés, ezért nagy elvárásaim vannak magammal szemben. Egyértelműen karrierem eddigi legjobb eredményére számítok ezen az Európa-bajnokságon. Biztos vagyok benne, hogy látható lesz a fejlődés az előző évhez képest, amikor 20. helyen végeztem” – nyilatkozta bizakodva a fiatal sportoló.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük