Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zenés áhítat Ürmösön

Zenés áhítat Ürmösön Kultúra

Ritka vendégei voltak péntek este az ürmösi unitárius templomnak: a Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid alkotta és a Kormorán-tag Szűts Istvánnal kiegészített akusztikus trió zenés áhítatára nagyon sokan voltak kíváncsiak, és nemcsak fiatalok.

Hirdetés
Hirdetés

A zenészeket, akik a koncertjüket a magyar és a székely himnusz eljátszásával zárták, felállva, hosszasan tapsolta meg a lelkes közönség. És nem hiába, hiszen dalaikkal a magyar lélekhez szóltak, talán immár sokadjára, de ezúttal ismét egy olyan korban, amikor a magyar lélek mintha megint árválkodna az őt körülvevő pusztaságban. Ezért a zene, Vadkerti Imre csodálatos hangjával ötvözve csak gyógyírt jelenthetett számára.

Többek között Petőfi avagy a felvidéki költő, Tompa Mihály megzenésített versei a szintén felvidéki Vadkerti Imre előadásában a nemzeti összetartozás és a magyar nemzeti büszkeség jeleit hordozták magukon, érthetően adva a közönség tudtára a zene segítségével, hogy hova álljon, mit csináljon ebben a szétszóródni látszó világban. A koncert végén Vadkerti Imre arra kérte a magyarságot, őrizze továbbra is ezt a jó magyar lángot, a többit pedig bízza a Jóistenre, hiszen az ő dolga a világ bajait rendezni. Végül pedig úgy értékelte: „jó volt magyarnak lenni Ürmösön!”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások