Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Évértékelő Bodzafordulón

Évértékelő Bodzafordulón Kultúra

A Kovászna Megyei Művelődési Központ csapata március 17-án a bodzafordulói művelődésszervezőkkel tartott évértékelőt. Részt vettek Zágonbárkány, Bredét és Bodzaforduló szervezői, akikkel együttműködési terveket, ötleteket vitattak meg.

Hirdetés
Hirdetés

A térség kulturális életének képét Costica Oltean, a bodzafordulói kultúrház igazgatója vázolta fel (képünkön). Ennek kapcsán párbeszéd kezdődött a román közösségek kulturális igényeiről, illetve azokról az eseményekről és programokról, amelyek a fent említett igényeket próbálják kielégíteni.

Közösségeikben nagy népszerűségnek örvendenek azok a kulturális rendezvények, amelyek több évtizedes múltra tekintenek vissza, ilyenek például a húsvét táján megrendezett Piros Tojás Fesztivál vagy a Ciobanașul nevet viselő folklórfesztivál. Bíztató látni azt is, hogy a fiatalabb generáció is igényli a kulturális életet, és előszeretettel kapcsolódnak be például a Bredéten megszervezésre kerülő Népviseletek báljába, amely múlt évben is több mint 400 résztvevőt vonzott. Bodzafordulón jelenleg egy 88 diákból álló csoport tevékenykedik a néptánc területén, ők rendszeresen próbálnak, sőt egy 15 ezer eurós európai uniós támogatást is elnyertek, amelynek teljes összegét népviseletek megvásárlására fordították.

(KMMK-közlemény nyomán)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások