Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Voltam valaki

Török Zoltán Voltam valaki című könyvét mutatták be pénteken Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Az első könyves szerző ígéri: lesznek még könyvek, mert bőven van miről írnia.

A könyvbemutatón Ferencz Csaba újságíró beszélgetett a szerzővel, akinek könyvét eddig többféleképpen is beazonosították: riportregény, novellafüzér, történetek, az író szerint pedig tárcanovellák. Az írások nagy része már megjelent a székelyföldi lapokban, és olyan tipikus történetek, amelyek bárkivel megtörténhetnek.

Hirdetés
Hirdetés

Török Zoltán közel három évet töltött Angliában, ahol taxisofőrként számtalan nehézséggel szembesült. A legnehezebb a nyelv és annak furcsa kiejtésének elsajátítása volt, mint mondta, három hónapba telt, míg valamelyest megértette őket. De más furcsa szokások is megnehezítették a hétköznapjait, ezeket szedte egy-egy novellába. Kiderül, hogy miért harangozik mindenki hétfő délután a szigetországban. de az is, hogy milyen társasági életet élnek a pubokban, illetve hogyan bánnak egymással és az idegenekkel.
A szerző elmondta: élettapasztalatnak jó volt az a néhány hónap, fiatalként talán maradt volna hosszabb időre, esetleg örökre is, mivel az országban olyan adminisztrációs, egészségügyi biztonság van, amit itthon nem kapunk meg. Ugyanakkor elveszettnek is érezte magát, az angolok jó része nem tudja kik a székelyek, a magyarokról is csak 1956 és Puskás Öcsi jut eszébe az idősebb generációnak, de a nyomasztó időjárás is elég elrettentő.

Az író számos Egyesült Királysággal kapcsolatos kérdésre válaszolt a saját tapasztalatai alapján, sokszor párhuzamba állítva azzal, ami idehaza történik. A kötetből Pálffy Tibor színész olvasott fel érdekes, sokszor humoros részleteket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük