Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Virágvarázs Kézdi főterén

Ma 9 és 19 óra között még látogatható a kézdivásárhelyi Gábor Áron téren a Virágvarázs névre keresztelt virágvásár.

Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt tíz évben a budapesti ASSA-DiVi Kft. rendezett dísznövénykiállítás- és vásárt a Molnár Józsiás parkban. Idéntől nemcsak a helyszín és a név, hanem a szervezőcsapat is változott, hiszen ezúttal a helyi önkormányzat vállalta fel a szervezést. Ennek részleteibe Ménessy Kinga Kitty szervező avatta be lapunkat.

– Érkeztek olyan visszajelzések a lakosság részéről, hogy szeretnék, ha központközelibb helyszínen lenne a virágvásár, ha nem lenne belépős, illetve május vége előtt történne. A váltás fő oka azonban az volt, hogy egy tízéves ciklus lezártával az önkormányzat úgy döntött, ezt egyedül csinálná tovább. Az előző szervezővel a kapcsolatunk azonban továbbra is jó – hangsúlyozta.

A Virágvarázs névről elmondta, „adott volt, hiszen volt egy virágvarázs-létesítmény a főtéren, amelyet felszámoltak, azonban így rendezvény formájában megmentettük”. Az új szervezőcsapathoz új arculat is dukál. „Nőies, letisztult arculatot kapott a rendezvény, egységes színű sátrakkal és természetközeli anyagból készült táblákkal, virágdekorációkkal.”

Hozzátette, jövőre bevonnának olyan helyi virágboltosokat, akik virágcsokrok összeállítására tanítanák az érdeklődőket, vagy látványműhelyben mutatnák be, hogyan készülnek a dekorációk. A rendezvényen hét virágárus kínálja portékáját, öt háromszéki és két nyárádszeredai. „Mi többfelé küldtünk meghívót, a sors rendezte így. Örülünk, hogy a helyiek szép számban jelen vannak, ugyanis a háttérben történt egy sajnálatos ellenszervezkedés, amely arra próbálta sarkallni a helyi termelőket, hogy ne vegyenek részt a rendezvényen” – summázott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük