Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

VERS ÉS KÉPZŐMŰVÉSZET

Ady verseire alkotott képzőművészeti kiállítást nyitnak meg április 26-án, pénteken 17 órakor a Kónya Ádám Művelődési Házban. Zolya Katona Klaudia, Mikós véndiák portréi és megfestett Ady-versei mellé társulnak Tánczos András és Buzogány-Csoma István tiszteletes Ady című, megzenésített verses műsorukkal.

ELŐADÁS

* Április 26-án, pénteken 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében a Nagy Mózes Elméleti Líceum és a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium közös, a Két szivárvány sejhaj című produkciója tekinthető meg. Belépés regisztráció alapján.

EGYÉNI ELŐADÓEST

Április 26-án, pénteken 16.30-tól a gidófalvi Erdős Gábor Művelődési Házban, 18.30-tól Sepsiszentgyörgyön az unitárius templomban a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze, Marosán Csaba tart egyéni előadóestet. A Bomlott cimbalom – Arany János ismeretlen arca című, a költő születésének 200. évfordulójára készített műsor úgy vezet végig az életúton, hogy egy eddig ismeretlen, derűsebb, humorosabb arcot villant fel, kiegészítve ezzel az iskolai Arany-képet. Előadás előtt levetítik az Arany János- és Szent László-emlékév tiszteletére készült kisfilmet is.

VITÉZAVATÁS

A Történelmi Vitézi Rend Kézdiszék Vitézi Széke szervezésében április 27-én, szombaton 11 órától a kantai Szentháromság római katolikus templomban ünnepélyes vitézavatásra kerül sor, amelyet vitéz Hunyadi László, a rend főkapitánya végez. Az avatáson jelen lesz a Magyar Koronaőrök Egyesülete a Szent Korona hiteles másolatával.

SZÍNHÁZ

* A Csíkszentgyörgyi Székely Góbék április 28-án, vasárnap 20 órától a berecki művelődési központban bemutatják a Ketten vótunk s négyen maradtunk című előadást. Fellép: Fehér Zoltán és Vitos Imre (Zaki).

* A kovásznai Pódium Színtársulat április 27-én, szombaton 19 órától a kovásznai művelődési központban bemutatja Nóti Károly Szélhámosok című vígjátékát. Rendező: Lázár-Prezsmer Endre. Jegyek elővételben a kovásznai művelődési ház jegyirodájában szombaton 8–13.30 óráig vagy foglalhatók a 0267.340.394-es és a 0744.364.250-es telefonszámon.

* A kézdivásárhelyi magyar színház Jordi Galcerán A Grönholm-módszer című előadását (rendező: Barabás Árpád) a Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában április 30-án, kedden 14 órától diákoknak (jegyár: 10 lej) és 19 órától bérletes előadáson (szabadjegyek: 15/20 lej) játssza.

TÁNC

* A Perkő Néptáncegyüttes autentikus néptáncelőadást mutat be április 29-én, hétfőn19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében, a tánc világnapja alkalmából. Jegyár: 10 lej.

* Április 30-án, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében A tánc az emberiség életében címmel Virág Endre néptáncoktató (Sepsiszentgyörgy) tart vetítettképes előadást. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

MAGYAR FILM ÜNNEPE

A tavalyi hagyományteremtés a jelek szerint gyökeret vert, április 30-án is megünnepelhetjük a magyar filmet a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban. A Filmalap kezdeményezésére tavaly óta április 30-a a magyar film ünnepe. Tavaly a rendezvénysorozathoz országszerte több mint száz szervezet csatlakozott, végül mintegy ötven helyszínen voltak magyar filmes programok mozikban, filmklubokban, iskolákban, könyvtárakban, művelődési házakban, nagyvárosokban és kisebb településeken egyaránt. Sepsiszentgyörgyön idén ez alkalomból az Egri csillagok, az Örök tél, az Aurora Borealis, a Lajkó – Cigány az űrben és az X – A rendszerből törölve című filmeket vetítik (lásd a 7. oldalon).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük