Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vándorbölcső Bölönben

Vándorbölcső Bölönben Kultúra

Vasárnap Bölönben, a délelőtti istentisztelet keretében újabb vándorbölcsőt adtak át, ezúttal egy helybéli, harmadik gyerme­két váró édesanyának, Soós Annamáriának.

Hirdetés
Hirdetés

Kozma Albert lelkipásztor már igehirdetésében kiemelten beszélt a szülői szerep fontosságáról, a sok gonddal, felelősséggel járó szülői hivatásról. Sepsiszéki Nagy Balázs, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Vándorbölcső programjának felelőse pedig arra biztatta a jelenlevőket, hogy ne csüggedjenek, vállaljanak, ha tehetik három vagy annál több gyereket, mert a magyarság hagyományosan is nagycsaládos nemzet. A nagy családra építve a nemzet itt, a Kárpát-medencében, a világ talán ökológiailag is legbiztonságosabb helyén, képes lesz a megújulásra, úgy, ahogy Bölön társadalma is meg fog tudni újulni, ha a fiatalok itthon maradnak, vagy visszatérnek külföldről, helyben alapítanak családot, és a gyermekvállalásban is jeleskednek.

Az édesanya könnyezve vette át a vándorbölcsőt, egy ausztráliai magyar házaspár ajándékát.

– Maradjon itt, és szolgálja Bölönt ez a bölcső, bárcsak szükség lenne még újabbakra is a faluban – mondta Sepsiszéki Nagy Balázs az átadáskor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük