Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vajdaságban folytatódik az Osonó ifjúsági dolgozók támogatását szolgáló programja

Vajdaságban folytatódik az Osonó ifjúsági dolgozók támogatását szolgáló programja Kultúra

Az Osonó Színházműhely, a Sepsi Adrenalin Sport Egyesülettel és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel partnerségben hozta létre a „Youth Workers Go!” elnevezésű projektet, amely célja, hogy ingyenesen elérhető, változatos, személyes és szakmai szempontból is értékes nemformális képzésekkel támogassa az ifjúsági szakemberek munkáját.

Ennek érdekében, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával egy háromállomásos projektre kerül sor, amelyben az önismerettel, az egészséges életmóddal és a testi-lelki egyensúllyal foglalkozó műhelyek és képzések kapnak hangsúlyt.

Az első esemény előző év június 13. és 18. között tartották Sepsikőröspatakon, a másodikat szeptember 5. és 10. között Budapesten. A projekt harmadik állomása Tóthfaluban zajlik, ahol március 7–12. között gyűl össze a 18 romániai, magyarországi és szerbiai résztvevő. A programban a legnagyobb hangsúlyt az egészségtudatos nevelés kapja, illetve a fiatalok egészséges szellemi és fizikai egyensúlyának elősegítése, így a műhelyfoglalkozások is nagyon színesek és változatosak lesznek. Az Osonóra jellemző személyiségfejlesztő-, csapatösszehozó- és színházi neveléssel kapcsolatos tréningeket Fazakas Misi és Mucha Oszkár tartja, míg Szőcs Enikő és Szőcs Károly Csaba irányítása alatt a csoport elmélyülhet a sport- és életviteli foglalkozásokban, illetve kipróbálhatja magát a falmászásban is.

Hirdetés
Hirdetés

A projekt egy hosszútávú regionális kezdeményezés részeként valósul meg, amely a régióban jellemző, az ifjúsági dolgozók szakmai életében tapasztalható nehézségeket kompenzáló programokat, azaz lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, kapcsolatépítésre és feltöltődésre. Az Osonó Színházműhely mindeddig nyolc Erasmus projektet bonyolított le.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük