Felhívás!

Transnatura díjkiosztó

Transnatura díjkiosztó Kultúra

Ma tartják a sepsiszentgyörgyi Vadon Egyesület által meghirdetett Transnatura fotópályázat hetedik kiadásának díjkiosztóját, igaz, csak a virtuális térben.

A pályázatra két kategóriában lehetett benevezni, egyikbe a szervezők makrofotókat vártak, a nyílt kategóriában pedig szabadon lehetett témát választani. Az idei kiadásra 97 versenyzőtől 590 pályamunka érkezett 20 országból, ebből első körben a harminc legjobbat választotta ki a zsűri a kiállításra, majd ebből kerültek ki a két kategória dobogós helyezettjei, illetve a fődíjas.

A zsűrit ezúttal is neves természetfotósok alkották: a Norvégiában élő Haarberg Orsolya, a BBC és National Geographic munkatársa, továbbá Potyó Imre, a magyarországi új természetfotós nemzedék egyik jeles képviselője, számos szakmai elismerés birtokosa, Magdó Imre, a Magyar Fotográfusok Országos Szövetségének (MAFOSZ) erdélyi alelnöke, Mircea Bezergheanu természetfotós és a Sepsiszentgyörgyöt képviselő Szmolka István.

A ma 18 órakor kezdődő, a Facebookon élőben közvetített díjkiosztón a munkákat Potyó Imre méltatja. Ha a járványhelyzet lehetővé teszi, akkor a vadászati múzeumban, esetleg a szabadtéri kiállítás keretében is megtekinthető lesz a kiállítás – ígérik a szervezők.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások