Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Transnatura-díjkiosztó a Vadonnál

Transnatura-díjkiosztó a Vadonnál Kultúra

Bár a Transnatura-fotópályázat díjkiosztói és a beérkezett legkiválóbb fotókból készült kiállítások mindig igen népszerűek voltak, a Vadon Egyesület ezúttal mindenki sajnálatára a virtuális térben kényszerült kihirdetni a hetedik kiadás győzteseit.

Hirdetés
Hirdetés

A Transnatura fotópályázat 1000 eurós nagydíját idén a kanadai Zhugang Zheng érdemelte ki Flamingók a Magadi-tó fölött című művéért.

A nyílt és az idén kijelölt makrofotó kategóriában 20 országból 94 versenyző közel hatszáz pályaművét kellett elbírálnia az öttagú nemzetközi zsűrinek Mint Potyó Imre, a fiatal magyarországi természetfotós méltatta a beérkezett anyagot, az elképesztően kompakt és magas színvonalúra sikeredett, a végső helyezéseket gyakorlatilag egy-egy pontkülönbség döntötte el, de különösen értékelte azt is, hogy milyen újszerű perspektívákból láttat sok fénykép. Első körben a harminc legjobbat, a következő menetben pedig a dobogósokat válogatták ki, így alakult a végső sorrend.

A nyílt kategória győztese Zhou Fuyang (Kína) Akrobatikus teljesítmény című fotója, második Xiangli Zhang (Kína) Flamingók esőben, a harmadik pedig Thomas Vijayan (Arab Emírségek) Szórakozás minden korosztály számára című alkotása. A makro kategóriában az első helyezett: Lung-Tshai Wang (Kína) – Mikro-sarkantyú, Pratik Pradhan (India) – Trapézművészet, Daróczi Csaba – Buborék (képünkön).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük