Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tojáspatkolás Baróton

„A díszített tojás Háromszéken a húsvéti ünnepkör elengedhetetlen kelléke” – áll Erdővidék Múzeumának felhívásában, mellyel idén is a hagyományos tojásírás gyakorlatának elsajátítására, a tojáspatkolás fortélyainak megismerésére csábítják az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdán, április 13-án 17 órától a múzeum Kászoni Gáspár-termében az előző évek gyakorlatához hasonlóan, ismét tojásíró foglalkozást szerveznek, melynek meghívottja a kisbaconi Zsigmond Ibolya lesz, aki már negyven éve foglalkozik tojásírással. Mellette a bodosi Józsa József fog tojásokat patkolni.
„A tojáspatkolást a kovácsinasok találták ki azért, hogy megmutassák, nemcsak a durva, de a finom munkához is értenek. Engem az egyszerű kíváncsiság vezetett rá, hogy kipróbáljam a tojáspatkolást” – mondta el egy alkalommal lapunknak a bodosi ezermester, akinek csak keze munkáját nézni is külön örömet jelent.

Az érdeklődők vigyenek magukkal annyi nyers vagy főtt tojást, amennyit fel szeretnének használni, puha rongyot a tojások törléséhez, valamint kevés szalonnabőrt a fényezéshez – áll a múzeum felhívásában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük