Felhívás!

Tematikus istentiszteletek

A baróti református egyháznál február 8–14. közötti héten ökumenikus imahetet tartanak. Az istentiszteleti alkalmakra hétköznaponként 18 órától kerül sor, a járványmegelőző egészségügyi szabályok betartása mellett. Az imahét alapigéje: „Maradjatok meg szeretetemben és sok gyümölcsöt teremtek”(Jn 15,5-9).

Igét hirdet Bálint Delinke nagyajtai, Iszlai Kamill Zsolt bodosi, Mojsza Arnold magyarhermányi és Kovács Levente kökösi református lelkipásztor, valamint Fülöp László miklósvári plébános és Ilkei Árpád vargyasi unitárius lelkész.

A baróti református templomban február első hétvégéjén, február 7-én, vasárnap délelőtt tematikus istentisztelet keretében az elmúlt évben elhunytakra emlékeznek, így azokat várják elsősorban templomba, akik tavaly elvesztették valamelyik hozzátartozójukat. Hasonlóképpen tematikus lesz a többi hétvégi istentisztelet is: február 14-én a házaspárokat, 21-én a tavaly konfirmáltakat, 28-án pedig a tavaly keresztségben részesített babákat várják szüleikkel, keresztszüleikkel együtt. Az ilyenkor megszokott szeretetvendégségek idén a járványmegelőző intézkedések miatt elmaradnak.

A február 7–14. között idén is megrendezendő Házasság hete Erdővidéken rendezvénnyel kapcsolatos hír, hogy a baróti református templomban tavaly egyetlenegy házasság sem köttetett, bár legalább hat be volt tervezve, de a járvány miatt mindegyiket elhalasztották.

A római katolikusok a hamvazószerdával (február 17.) kezdődő nagyböjti időszakban háromnapos lelki gyakorlatot fognak tartani, annak pontos dátuma azonban még nincs leszögezve.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.