Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tematikus istentiszteletek

A baróti református egyháznál február 8–14. közötti héten ökumenikus imahetet tartanak. Az istentiszteleti alkalmakra hétköznaponként 18 órától kerül sor, a járványmegelőző egészségügyi szabályok betartása mellett. Az imahét alapigéje: „Maradjatok meg szeretetemben és sok gyümölcsöt teremtek”(Jn 15,5-9).

Igét hirdet Bálint Delinke nagyajtai, Iszlai Kamill Zsolt bodosi, Mojsza Arnold magyarhermányi és Kovács Levente kökösi református lelkipásztor, valamint Fülöp László miklósvári plébános és Ilkei Árpád vargyasi unitárius lelkész.

Hirdetés
Hirdetés

A baróti református templomban február első hétvégéjén, február 7-én, vasárnap délelőtt tematikus istentisztelet keretében az elmúlt évben elhunytakra emlékeznek, így azokat várják elsősorban templomba, akik tavaly elvesztették valamelyik hozzátartozójukat. Hasonlóképpen tematikus lesz a többi hétvégi istentisztelet is: február 14-én a házaspárokat, 21-én a tavaly konfirmáltakat, 28-án pedig a tavaly keresztségben részesített babákat várják szüleikkel, keresztszüleikkel együtt. Az ilyenkor megszokott szeretetvendégségek idén a járványmegelőző intézkedések miatt elmaradnak.

A február 7–14. között idén is megrendezendő Házasság hete Erdővidéken rendezvénnyel kapcsolatos hír, hogy a baróti református templomban tavaly egyetlenegy házasság sem köttetett, bár legalább hat be volt tervezve, de a járvány miatt mindegyiket elhalasztották.

A római katolikusok a hamvazószerdával (február 17.) kezdődő nagyböjti időszakban háromnapos lelki gyakorlatot fognak tartani, annak pontos dátuma azonban még nincs leszögezve.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük