Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fenyőfarsang Bodosban

Fenyőfarsang Bodosban Kultúra

A Baróthoz tartozó Bodos faluban idén harmadik alkalommal szervezték meg az úgynevezett fenyőfarsangot. Az eseményt január 24-én, vasárnap tartották nagyszámú érdeklődő kíséretében.

A fenyőfarsang érdekessége, hogy a végén – bábuk helyett – a faluból összegyűjtött karácsonyfákat égetik el, ezzel egyfajta sajátos „tűzijátékot” is varázsolva a szemlélődök számára.

Hirdetés
Hirdetés

„Fussék a bú, hogy hízzék a juh!”– volt az idei fenyőfarsang jelmondta, melyhez a falubeliek mindössze annyival kellett hozzájáruljanak, hogy kitegyék a leszedett karácsonyfákat a kapuba, utána azokat jókedvű, önkéntes farsangolók összegyűjtötték, majd végül elégették.

A jókedv mellett természetesen a fenyőfarsangról sem hiányozhatott a vendégek, szemlélődök kínálmációja, akik süteményekből, meleg teából és forralt borból válogathattak.

Másrészt megtudtuk azt is, hogy a bodosi református templomban hamarosan vándorbölcső-átadás lesz. Iszlai Kamill Zsolt református lelkész érdeklődésünkre elmondta, hogy hatodik gyermeküket, Ráhelt ringatta az a vándorbölcső, melyet hamarosan átadnak egy másik, a faluban nemrég született kisbabának. Azt szeretnék, ha a vándorbölcső minél több bodosi kisbabának nyújtana nyugalmat élete első hónapjaiban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük