Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tavasszal irány a döntő!

A koronavírus korlátozta iskolán kívüli tevékenységek közül a Tudományos Erdélyi Diákkonferenciát (TUDEK) február 19–20. között online térben szervezték meg.

A versenyhelyzetek közül eddig is ez a megmérettetés adott a legnagyobb szellemi szabadságot és szakmai kreativitást a diákoknak, akik ezáltal középiskolásként az egyetemisták kutatói életmódjába kóstolhatnak bele.
A magyarországi Kutató Diákok Mozgalma a házigazda, mely eddig minden évben az erdélyi regionális döntőre egy-egy erdélyi település vezető elméleti iskoláját kérte fel. Az idén online szobákban zajlott a szekciók ülése. Az értékelő szakbizottság szerepét többségében az ELTE oktatói közül vállalták. A díjazott diákok tavasszal részt vesznek a Tudományos Diákköri Konferencia (TUDOK) Kárpát-medencei döntőjében. Kézdivásárhelyről szép eredményekkel szerepeltek online térben is diákjaink. Ők az erdélyi kiválasztottak a Kárpát-medencei döntőben.

Hirdetés
Hirdetés

A Nagy Mózes Elméleti Líceum díjazottjai: Pénzes Annamária – Szabó Kincső: Dragomán György A fehér király regényének szövege és filmes adaptációja közti eltérő világkép, irodalom szekció, (felkészítő tanár: dr. Deák Ferenc); Bálint Enikő – Kozma Eszter: Érzelmek labirintusában (Grecsó Krisztián Vera regényének értelmezése), irodalom szekció, (felkészítő tanár: dr. Deák Ferenc); Bodó-Czerék Bence – Gyenge Ákos: Automatizált testhőmérséklet-mérés és monitorizálás, műszaki és reáltudomány szekciók, (felkészítő mentorai: Sentes István és Tóth Szilárd).

Bod Péter Tanítóképző díjazottjai: Lázár Éva – Takács Boglárka: Az anime és a manga szerepe, humán- és társadalomtudomány szekció, (felkészítő tanár: Deák Magdolna).

Gábor Áron Szakképző Líceum díjazottja: Bartis Ákos: Nyomtatott áramkör-készítő CNC; műszaki és reáltudomány szekció, (felkészítő mentorai: Borcsa Előd és Tóth Szilárd).

Deák Ferenc

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük