Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tangó keverve

Tangó keverve Kultúra

Hogyan lesz egy irodalmárból zeneszerző, miért szerez zenét egy előadó, és hogyan született a francia–balkán–klezmer tangó – sok más mellett erről is hallhatott pénteken az Árkosi Kulturális Központban összegyűlt, Móser Ádám előadóművészre kíváncsi hallgatóság. A budapesti művész egy meditatív utazásra vitte közönségét a tangóharmonikán megszólaltatott dallamokkal.

Hirdetés
Hirdetés

Móser Ádám arról vallott, azért kezdett el zenét szerezni, mert így tudta a legjobban kifejezni, amit a világról, az ő saját valóságáról gondolt. Miután magáénak érezte a francia sanzonok világát, a zene franciás könnyedségét éppúgy, mint klezmer vagy a balkáni zenét meg az argentin tangót, rájött, hogy nem kell választani e karakteres műfajok közül , mert keverheti is őket, így pedig egy még bonyolultabb érzésvilágot tud kifejezni velük.

– Az Üveghang Akadémia az egyik legjobban, legrendszeresebben működő programunk – mondta lapunknak Szebeni Zsuzsa, a Liszt Intézet vezetője. – Megszervezésével az volt a célunk, hogy a zenei alapképzéssel nem rendelkező, de zeneszerető közönségnek a korszakok között rendszert teremtsünk, és így a koncertművészetet kicsit jobban befogadó közönséget hozzunk létre. Az őskorszakkal indítottunk és eljutottunk a kortárs művészetig. A program jövőre is folytatódik, ezúttal – Ványolós-Tordai Sarolta javaslatára – a világzene különböző műfajait mutatjuk be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük