Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Születésnap Budapesten

Budapesten ünnepelte vasárnap 26. születésnapját az Osonó Színházműhely. A csapat ebben az időszakban több projekten dolgozik a magyar fővárosban, és egy új előadás próbafolyamatát is ott készíti elő.

Az 1993-as alapítás óta a társulatnak 179 tagja volt, és az évek során összesen 22 előadást mutattak be, amelyből 6 koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi társulatokkal. A tíz éve új alapokra fektetett önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túlmenően ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. A 26 év alatt a társulat összesen 1405 előadást tartott, amelyből 1140-et az elmúlt tíz évben, független színházként, három kontinens 28 országának 310 településén. Az Osonó projektjeit és előadásait eddig 53 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

Hirdetés
Hirdetés

– Köszönöm mindazoknak, akikkel Salek bácsi (Salamon András tanár úr – szerk.) vezetésével 26 évvel ezelőtt elindultunk. Hálás vagyok mindazoknak, akik az elmúlt 26 évben osonósok lettek, akikkel együtt dolgoztunk, álmodtunk, kitartottunk, vitáztunk, alkottunk, egymásnak impulzusokat adtunk, előadásokat készítettünk, kísérleteztünk, felfedeztünk és a Színház ürügyén megéltük a Találkozásokat – nyilatkozta Fazakas Misi, az Osonó vezetője.

Ebben az évben az Osonó legfontosabb céljai között szerepel azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által a Színház minél szélesebb réteghez tud eljutni, minél több embert tud megszólítani. A hagyományos, fórumszínházi és osztálytermi előadásoktól kezdődően különböző képzések, táborok, ifjúsági együttműködések és műhelyek képezik a társulat főként Budapestre fókuszáló idei terveit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük