Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szükség van szakemberekre

Szakembereket „állítottak ki” hétvégén a Pszicho Alter Expón, ahol különböző területek képviselői tartottak előadást. Az érdeklődők párkapcsolati, szülő–gyermek problémák és más élethelyzetek megoldására kaptak útravalót.

Hirdetés
Hirdetés

A Kónya Ádám Művelődési Házban szervezett eseményen számos érdeklődő vett részt, Dulányi Szidónia főszervező pedig kiemelte: az expó célja az volt, hogy „kiállítsák”, bemutassák azokat a szakembereket, akikre a legtöbb családnak, szülőnek, fiatalnak szüksége van, de nem tudják, hol érhetik el őket. A rendezvényen találkozni lehetett logopédussal, pszichológussal, klinikai pszichológussal, alternatív gyógymódokkal, de jógamesterekkel is, valamint előadásokat is hallhattak a résztvevők.

Dulányi Szidónia pszichológus, tréner, Miért álmodod az életet? címmel tartott előadást, melyben az énkép fontosságára, a saját döntéseink következményeire és az előítéletek lebontására hívta fel a figyelmet.

Lázár Andrea pár- és családterapeuta előadásában a megoldásokat emelte ki, amelyeket minden párnak meg kell találnia, segítséggel vagy anélkül. A legtöbb érdeklődő arra volt kíváncsi, hogy mikor és miért hatékony a párterápia, a szakember pedig ezzel kapcsolatosan azt hangsúlyozta, hogy ez páronként változik, viszont, ha nem tudunk beszélgetni a partnerünkkel, jelentős titkokat halmozunk fel, az már gondot jelent. Nincs kapcsolat krízis nélkül, a kérdés csak az, hogy tudomást veszünk-e róla vagy elsüllyedünk benne – emelte ki a pszichológus.

A pszichológiai kiállításon játékokban is részt vettek a párok, akik nevetve ismerték fel különböző gondjaikat akár önmagukkal, párjukkal vagy gyerekükkel kapcsolatban. A felismerés és a humor pedig már fél siker – vélik a szakemberek.

A rendezvényen gyógypedagógusok, jógaoktató, klinikai pszichológus, de illóolajokkal foglalkozó aromaterapeuta is jelen volt, az érdeklődők pedig megtalálhatták azt a szakembert, akit eddig a különböző közösségi médiákban kerestek.

A Pszicho Alter Expót első, de nem utolsó alkalommal szervezték meg, hiszen a családok számára fontos, hogy kapcsolatba kerüljenek szakemberekkel, vagy érdekes előadásokon vegyenek részt – összegezte a napot a főszervező.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük