Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Színjátszásunk hangja a Pajtában

Színjátszásunk hangja a Pajtában Kultúra

Csütörtökön a kézdivásárhelyi Borudvar Pajta termében mutatták be dr. Szőcs Géza Pro Urbe díjas ny. egyetemi tanár, kultúraszervező, a kézdivásárhelyi Siculus Rádió volt főszerkesztője Színjátszásunk hangja című legújabb publicisztikai kötetét.

Hirdetés
Hirdetés

A Hang-sorozat tizenkettedik kötetének bemutatóján Hegedűs Ferenc házigazdaként köszöntötte a Pajtát megtöltő érdeklődőket, majd Józsa Irén nyugalmazott tanár Weöres Sándor Vers a színházról és Petőfi Sándor Színészdal című versét szavalta el.

A folytatásban a kötetet szerkesztő dr. Szőcs Géza szólt a kiadványról, hangsúlyozva, az csak a műkedvelő színjátszással foglalkozik. „Próbálja egybefogni a színjátszás legfontosabb eseményeit városunkban” – hangsúlyozta. A három részre (Prózai színjátszás, Táncszínházi mozgalom, Színház az egész világ) tagolódó könyv szerkezete kapcsán az alábbiakat jegyezte meg. „Az első részben a prózai színjátszást összegeztem, a másodikban a táncszínházi mozgalomnak adtam helyet, míg a kötet harmadik részében két volt műkedvelő színjátszó kollégám visszaemlékezését olvashatják, amelyet egy jeles magyarországi irodalmár (Parti Nagy Lajos – szerk.) témához illő írásával zárok” – hangzott el a bemutatón.

A kötetben, melyben kiemelt figyelmet kapott a kantai színjátszás, megszólalnak a színjátszáshoz kötődő műkedvelő színészek és szakemberek, az erdélyi magyar sajtó több képviselője és politikusok is. A kötet szerkesztője befejezésként köszönetet mondott mindazoknak, akik segítségére voltak a kiadvány elkészítésében, kiemelve a kötet kiadását támogató Hegedűs Ferenc kultúramecénást és Bakk-Vitális Mária Kingát, a Zarah Moden nyugalmazott vezérigazgatóját. A tiszteletpéldányok átadása után a szerző dedikált.

Fotó: Iochom István

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük