Felhívás!

Szentesi tapasztalatcserén

Január 10–15. között a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjaiból álló csapat, kiegészülve a zene- és képzőművészet tagozatainak tanulóival Szentesen vett részt egy szakmai tapasztalatcserén.

A magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap Határtalanul programja jó lehetőséget teremtett arra, hogy a határon túli és anyaországi diákok együtt dolgozhassanak, valamint elmélyüljenek és bekapcsolódjanak a határokon átívelő értékek megélésébe. A szentesi Horváth Mihály Gimnázium és a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum együttműködése 11 évre nyúlik vissza, amely időszak alatt számos együttműködés és Határtalanul! program valósult meg. Három éve testvériskolai kapcsolata van a két intézménynek.
A program elsődleges célja a magyar–magyar kapcsolatok építése a személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése által, amely a 80 fiatal számára leginkább a szakmai tapasztalatcserén, a közös műhelyfoglalkozásokon és próbákon teljesedett ki. A projekt szakmai részét Békési Eszter szentesi, valamint Fazakas Misi sepsiszentgyörgyi szakemberek irányították.
A Határtalanul! program második részére április 10–15. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön, amikor a sepsiszentgyörgyi diákok a szentesi drámásokat látják vendégül.
A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban 21 éve működik Románia legelső magyar nyelvű, akkreditált drámatagozata, amely szeptembertől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít. A felvételire májusban kerül sor. Februártól folytatódnak a rendszeres felkészítők is, amelyek keretén belül az érdeklődők megismerkedhetnek a tagozattal és a szaktantárgyakkal.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.