Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Száz ajakról száll a dal

Száz ajakról száll a dal Kultúra

A hétvégén Sepsiszentgyörgy és Csernáton vendége lesz a néhány éve összeállt Száztagú Székely Férfikórus, hogy közismert magyar és más nemzetiségű klasszikus zeneszerzők műveinek a megszólaltatásával örömet lopjon a hallgatóság szívébe.

Hirdetés
Hirdetés

A fellépéseivel szűkebb hazánk, Székelyföld kulturális kínálatát gazdagító egyesített férfikórus életre hívásának az ötlete 2013-ban merült fel a nagy múltú székelyudvarhelyi Székely Dalegylet, a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara és a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda, immár rendszeressé vált találkozóinak egyikén. Később hozzájuk csatlakozott a Csíkborzsovai Férfikórus és a szintén férfiakból álló Marosszéki Harmónia. A közös fellépéseket évente más-más kórus szervezi változó helyszínekkel. Karmestereik fő törekvése, hogy újabb és újabb zeneművek megtanulásával és előadásával éltessék és továbbadják dalos hagyományainkat.

Szeptember 3-án, szombaton 19 órakor a sepsiszentgyörgyi Krisztus király templomban, szeptember 4-én, vasárnap a 10.30-kor kezdődő istentisztelet után az alsócsernátoni református templomban, majd a Haszmann Pál Múzeum kertjében 14 órakor kezdődő VII. Huszár- és Katonanóta-találkozón örvendeztetik meg előadásukkal a jelenlévőket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások