Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sokszínű, élő közösség

Sokszínű, élő közösség Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Köntés-galéria emeleti termében december 20-án nyílt meg a város legrégibb fotóklubja, a Mohos 2018. évi termésének javát felvonultató tárlat.

Harmincegy éves fennállása alatt élő közösséggé formálódott a klub tagsága, a Lábas Házban berendezett helyiségben rendszeres összejöveteleken beszélték meg egymás munkáinak erényeit-hibáit, befogadták a szép számmal érkező újakat, de a szakmai fórumokon kívül is tartották a kapcsolatot egymással. Ezt a szép ívű fejlődést törte meg a városháza azon intézkedése, hogy októberben visszavette a klub használatába adott helyiséget – tette szóvá a megnyitón Hlavathy Károly, a Mohos Fotóklub elnöke, aki ennek ellenére a pozitívumoknak adott nagyobb nyomatékot.

Hirdetés
Hirdetés

A klub elnöke szerint a tartalmi fotográfia irányába halad a csoport, a 42 tagból ezúttal 26 kiállító döntött úgy, hogy „vállalható”, saját maga által választott képekkel vesz részt a tárlaton, melyre a műfajok sokasága (akt, makró, tájkép, szociofotó) jellemző, és amelyet Miklósi Olga és Attila gitárjátékával tett hangulatilag még gazdagabbá. A kiállítás 2019. január 10-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük