Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló fináléval ér véget a Trónok harca

Sokkoló fináléval ér véget a Trónok harca Kultúra

Az HBO sikersorozatának nyolcadik, befejező évada csupán 2019 első felében érkezik, de a forgatás idén júliusban véget ért, így egyre több információ szivárog ki a sokak által várt végkifejletről. Ezúttal a Jaime Lannistert játszó Nikolaj Coster-Waldau szórt el néhány információt az izgatott rajongók számára.

Coster-Waldau, aki nemrég fejezte be jeleneteinek forgatását, a The Wrap-nek nyilatkozva osztotta meg gondolatait a sorozat lezárásával kapcsolatban. A 48 éves színész véleménye szerint a készítők, D. B. Weiss és David Benioff a lehető legjobb munkát végezték. „Mikor elolvastam [a forgatókönyvet] egyes részeit értettem, mások viszont teljesen sokkolóak és meglepőek voltak” – fogalmazott.

Elmondta, hogy vannak olyan sorozatok, amelyek például egy rejtélyes gyilkosságról szólnak, aztán az utolsó pillanatban kiderül, hogy semmi értelme az egésznek, de a Trónok harca fináléja nem ilyen lesz. „Itt minden darabka beleillik a kirakósba” – tette hozzá.

Coster-Waldau az egyik kulcsfigurát, Jaime-t játssza a George R. R. Martin regénye alapján készült sorozatban, aki jelentős karakterfejlődésen ment keresztül az évek során. Jamie-nek komoly nehézségekkel kellett megküzdenie a hetedik évad során, hiszen ikertestvérével és egyben szerelmével, Cerseivel, a Vastrón királynőjével javíthatatlanul megromlott a viszonya.

Cersei egyezséget kötött Daenerys Targaryen-nel és Jon Snow-val, hogy támogatja őket a Mások (White Walkers) elleni harcban, azonban Jamie-nek elárulja, hogy valójában nem áll szándékában segíteni, mivel meg akarja őrizni a trónt. Felháborodva testvére döntésén, Jamie úgy határoz, hogy egyedül indul a többiek megsegítésére, annak ellenére, hogy Cersei halálosan megfenyegeti, majd elárulja, hogy terhes a negyedik gyerekükkel.

A feszült viszonyuk kapcsán a színész így nyilatkozott: „Azt hiszem sokkolta Jaime-t. Semmi értelme. Van jövőjük együtt, talán egy újabb gyerekkel, és Cersei hajlandó ezt kockáztatni valamiért, ami Jamie számára egyszerűen érthetetlen.”

Hogy hogyan alakul a két testvér, illetve a többi szereplő sorsa, megtudhatjuk a jövő év első felében kezdődő utolsó évadból.

(Daily Mail)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük