Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön először színpadon a Térerő zenekar

Sepsiszentgyörgyön először színpadon a Térerő zenekar Kultúra

A Térerő zenekar 2017 őszén alakult, tapasztalt zenészei pedig fantasztikus erőbedobással iparkodtak azon, hogy minél több saját számmal, videoklippel nyerjék el közönségük tetszését. Legfőbb céljuk, hogy megalkossák saját világukat, illetve koncertjeik során közönségüknek is megmutassák azt. Az idei Szent György Napokon premierként mutatkoznak be a megyeszékhelyen.

Hirdetés
Hirdetés

A Szent György Napok keretében, május 3-án délután 6 órakor a főszínpadon tekinthetik meg az érdeklődők a Térerő első sepsiszentgyörgyi koncertjét. Ugyancsak premiernek számít, hogy az előző – más városokban megejtett – koncertjeikkel ellentétben ezúttal kimondottan saját számokat játszik majd a csapat.

– Szám szerint kilencet. A dalok szövegét – egy kivételével – jómagam írtam, ha általánosítani akarunk, akkor elmondható, hogy többnyire vidám hangvételűek, többségében nagyon konkrét, saját élményeimből származó történetek – avatott be a kulisszák mögötti titkokba Kátai Judit, a zenekar énekese. – Itt említeném az Izomláz című dalt, amelyet a kemény edzések ihlették: egy ideje ugyanis személyi edzőhöz járok, akit csak Gyilkos Betti néven emlegetek. Már nagyon régen edzettem ilyen keményen, mint nála, ez pedig mély nyomot hagyott bennem, így dalba is öntöttem érzéseimet.
Kiderült, hogy a Térerő próbatermében a zene születik meg először – Lőrincz Imre gitáros hozza a zenei alapötleteket –, ez indít be különféle hangulatokat, érzéseket, ezekből születik a szöveg, amely az énekes elmondása szerint egy idő után saját életre kel; már nem csupán róla szól, hanem mindenkiről.

– Nagyon bízom benne, hogy a közönség szeretettel fogadja városnapi koncertünket. A visszajelzések jók, az emberek díjazzák, hogy saját számokat játszunk. A fellépés előtt amúgy egy szűk baráti kör előtt mutatjuk be a dalokat, az építő kritikákat pedig megfontoljuk – újságolta az énekes, elárulva, hogy készülőben van még pár szám, így év végére nagylemezt rögzítenek, adnak ki.
A Térerő a koncertezést, a közönséggel való „kézzelfogható” kapcsolattartást tartja fontosnak, ezért most éppen menedzsert is keresnek.

– Nagyon nehéz feladat az alkotás, muzsikálás, a kemény próbák mellett a koncertszervezés – idokolta Kátai Judit.

A zenekar tagjai: Kátai Judit (ének, zörgők), Sándor Tibor (billentyű, vokál), Lőrincz Imre (gitár, vokál), Tóth Olivér (basszusgitár), Kátai Jocó (dob). <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük