Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rohamoztak az ötven felettiek

Rohamoztak az ötven felettiek Kultúra

Ahogyan az várható volt, idén is nagyon hamar beteltek a helyek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által szervezett sepsiszentgyörgyi Ezüst Akadémiára, annyi különbséggel, hogy már két nap sem kellett hozzá, mint tavaly, az első három óra után már csak pótlistára kerülhettek fel a tudásszomjas ötven felettiek – mondta lapunknak Csibi-Duka Timea, a Kónya Ádám Művelődési Ház kulturális referense.

Hirdetés
Hirdetés

Noha a harmadik évfolyamra eredetileg 250 helyet hirdettek meg a Székely Mikó konferenciatermében zajló rendezvénysorozatra, százat online, százötvenet pedig offline jelentkezőknek, az érdeklődést látva ezt muszáj volt megfejelni, így a szervezők 320-nál zárták a listát, és 80 ember csak reménykedhet abban, hogy valaki meggondolja magát. A lemorzsolódás azonban nagyon kicsi, az idei akadémia-tagok kétharmada pedig visszatérő, ami egyértelmű tetszésnyilvánítás, egyharmaduk csupán az, aki először vesz részt a tudománynépszerűsítő előadásokon.

A tizennégy betervezett előadásból az elsőre október 22-én délután 5-kor kerül sor, Tankó György élelmiszeripari mérnök beszél majd a házi sörkészítés fortélyairól. A további prezentációk még egyeztetés alatt, de annyit már tudni, hogy lesz köztük zenetörténeti, pszichológiai, kertészeti és történelmi témájú is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük