Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Perkucigo a Vigadóban

Perkucigo a Vigadóban Kultúra

Május 23-án, kedden 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermében Fekete Zsolt Perkucigo című előadásán vehetnek részt az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés

„…mint a betegség, veled megy, mint az emlék”

Az intézményesült rasszizmus húsbavágó valóságát dolgozza fel a Perkucigo. Min mennek keresztül a cigányok nap mint nap az egészségügyben, szülőszobától betegágyig? Fekete Zsolt a saját élményeiből írt darabot adja elő nyers elevenséggel és a témát közrefogó színházi leleménnyel: az eredmény vitaindító koncertszínház, katartikus stand-up. A Perkucigo célrendszerébe tartozik az esélyadás, a kiemelkedés vagy a kitörés egy közösségből, az egymásra való odafigyelés, a társadalmi egyenlőtlenségekre és igazságtalanságokra való reflektálás, a fiatal generáció ösztönzése, a példamutatás fontosságának hangsúlyozása és a társadalomban való érvényesülés elősegítése a roma tehetségek körében. Az előadás folyamatosan változik és reflektál a kor aktuális társadalmi problémáira, az identitás fontosságára. A koncertszínház jellegének megerősítésében létrejött a Perkuband zenei projekt, amely most Gergely Zoltán, családi központban nevelkedett fiatal roma tehetségének kiaknázását és felkarolását támogatja.

A projekt tagjai: Ioni Renáta (fuvola, ének), Gáspár Álmos (gitár), Vitályos Lehel (nagybőgő), Gergely Zoltán (ének), Fekete Zsolt (perkució).

Jegyár: 20 lej

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük