Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pedagógusok drámatábora

Pedagógusok drámatábora Kultúra

Az Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen szervezte meg augusztus végén a zabolai Csipkésben tizenhét, Budapestről, Nagykárolyból, Kolozsvárról, Székelyudvarhelyről, Csíkszeredából és Háromszékről érkezett résztvevővel a csoportvezetők és pedagógusok drámatáborát.

A Prezsmer Boglárka drámapedagógus, valamint az Osonó két tagja – Fazakas Misi és Mucha Oszkár – által vezetett foglalkozások nagy hangsúly fektettek a csapatépítésre, az önismereti és személyiségfejlesztő gyakorlatokra azzal a céllal, hogy a résztvevők felhasználják ezeket a jövőbeli tanítási módszerükben, osztályfőnöki vagy csoportvezetői tevékenységükben.
– Figyelnek, szeretve figyelnek és figyelnek, mindeközben rávezetnek, hogy miként lehet igazi kapcsolatot teremteni ember és ember között. A játékok által egyenlőkké csupaszodva gyakoroltuk tisztelni egymást, ami szerintem egy pedagógus legfőbb erénye – nyilatkozta a tábor végén Derzsi Kata székelyudvarhelyi tanárnő.
A színházi gyakorlatokban való elmélyülés, a keresés és a kísérletezés újabb impulzusokat adott a résztvevők számára, az általuk vezetett színjátszó csapatok szakmai tevékenységének átgondolására és hatékonyságára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük