Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Összeköt, ami összehoz”

„Összeköt, ami összehoz” Kultúra

Sokszínű programkínálat, fergeteges hangulat jellemezte az idei EMPTY Fesztivált, amelyet a kézdivásárhelyi Fortyogófürdőn tartottak augusztus 20–22. között. A fesztivál leginkább a fiataloknak szólt, akik a tevékeny kikapcsolódás és szórakozás mellett ismereteiket is bővíthették.

A fesztivál idei jelmondata az „Összeköt, ami összehoz” volt, jelezve a szervezők azon célkitűzését, hogy újra társaságba hívja, közösségé szervezze a járványhelyzet után felszabadult ifjú nemzedéket.
– Reméljük, hogy új barátságokkal vagy akár új szerelemmel térhettek haza a hétvége után a résztvevők – mondta Erős Rudolf, a MIK elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

A fesztivál legnagyobb sikerét a Pittyes2es és a Gyufa produkciója könyvelhette el, hiszen közel 2500-an voltak kíváncsiak Duduly Vendel, Postolică Adrián és Hengán István produkciójára. A koncertek mellett az éjszakai bulik vonzották leginkább a fiatalokat. A nappali előadások sem maradtak közönség nélkül, de tény, hogy a legtöbb érdeklődőt Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke vonzotta be, aki Háromszékről és annak lehetőségeiről beszélt az ifjúságnak.

– Mr. Originality Csabika közönségtalálkozóján is számos fiatal fordult meg, és követte figyelemmel a székely vlogger történetét és kalandjait. Csabika az előadás végén bemutatta a legújabb zenei paródiáját is, amely már megtekinthető a YouTube-csatornáján is. De ezek mellett a péntek reggeli Ébreszd a tested, lelked program is nagy népszerűségnek örvendett Dénes Borókával, illetve a Szentléleki Ifjúsági Szervezet által szervezett Egy perc és nyersz játék is vonzotta a fesztiválosokat – tudtuk meg a főszervezőtől, Erős Rudolftól.

A népi zene kedvelőinek a Folk­udvar biztosított megnyugvást, de voltak olyanok is, akiknek a technosátor vált kedvenc helyükké, akik pedig nem akartak bulizni, azoknak ott volt a medence, a vidámpark és a hőlégballonozás lehetősége is.

– Ha össze kellene foglalnom pár szóba az idei fesztivált, akkor a boldogság, a tapasztalat, az ismerkedés, a humor és a tanulás jut eszembe. Többek között ezekre építették fel a kommunikáció- és marketingért felelős szervezők az EMPTY arculatát is. Látszott az embereken, hogy örülnek, hogy újból együtt tudnak lenni, biztonságban bulizni. Éjjelente pörgős volt a hangulat, nappal lazább, de annál tanulságosabb és értékesebb. Ezt a hangulatot jövőre is szeretnénk átvinni, és további, különböző értékekkel bővíteni a palettát, természetesen a régiek mellé – zárta gondolatait a MIK elnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások