Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őseim a hőseim

Őseim a hőseim Kultúra

Nemrég egy kiváló orvosnak, a kovásznai szívkórházból a közelmúltban nyugalomba vonult dr. Török Sándor kardiológus főorvosnak a közvetlen hangon, derűvel és humorral átszőtt pályaképét volt szerencsém olvasni, az Ajánlom magamat… című kötetet. Úgy ítéltem meg akkor, érdemes felhívni lapunk olvasóinak figyelmét is a Török Samu szerzői néven megjelent kötetre.

Török doktor emlékiratát öt részre tagolva írta meg, amint élete és pályája is öt helységhez kötődik. Kolozsvár volt gyermekkorának és középiskolás éveinek helyszíne, Marosvásárhely, ahol egyetemi tanulmányait végezte, Szilágykövesden pályakezdő orvosként dolgozott, Kovászna és Kommandó pedig pályája kiteljesedését, illetve a választott kishazát jelenti számára.

Az 1940. szeptember 12-én Szilágysomlyón született szerző legújabb munkáját Regényes élet- és családtörténet nemzedékről nemzedékre alcímmel adta közre a napokban az Ambrózia Kiadó, s tettük ezt azzal a meggyőződéssel, hogy egy hangulatosan előadott, tanulságos családi „krónikát” kínálhatunk a tisztelt Olvasónak. Ahogy a szerző mondaná, az ő hősei nem Dobó Istvánok, Zrínyi Ilonák, hanem saját felmenői, akik megélték az 1848–49-es forradalmat és szabadságharcot, átéltek két világháborút, több hatalom- és rendszerváltást, sok-sok megpróbáltatást, de részük volt az élet örömeiben is. Élettörténetük elbeszélésén keresztül sok-sok magyar család sorsára ismerhetünk…

A könyv bemutatójára a közeljövőben kerül sor Kovásznán, a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük