Felhívás!

Öltönyben moziba!

Öltönyben moziba! Kultúra

Világszerte elterjedt jelenség néhány napja, hogy a tinédzserek öltönyben mennek moziba, a Minyonok: Gru színre lép című animációs film vetítésére. A TikTokon indult kihívás Sepsiszentgyörgyöt is elérte, itt is látni öltönyös fiatalokat a vetítés alatt.

Amióta megjelent a legújabb Minyonok-film, világszerte ellepték a mozikat az öltönyös tiné-dzserek, akik leülnek egymás mellé, majd az ujjhegyeiket összeérintve, a szupergonosz Grúra jellemző kéztartással várják, hogy felvillanjon az Illuminations logója, amit aztán megünnepelnek. Ezzel nem is lenne baj, de több helyen kitiltották már a tinédzsereket, ugyanis az ünneplés azt jelenti, hogy végigtapsolják a filmet, ami így élvezhetetlen azoknak a kisebb gyerekeknek, akik szeretnék megnézni. Világszinten vannak már mozik, ahová nem engednek be öltönyös diákokat, és bár Sepsiszentgyörgyön is feltűntek, eddig nem történt rendbontás. A mozi után többen osztanak meg videókat és fotókat a különböző közösségi oldalakon #gentleminions hashtaggel, mintegy jelzésként a többieknek, hogy ők is csatlakozzanak a kihíváshoz.

Varga Csaba Loránd 16 éves, és a barátaival nézte meg a filmet, mint mondta, ők is zakót és nyakkendőt vettek az alkalomra, de nem rendetlenkedtek a vetítés alatt.

– Nekünk nagy élmény ez a film, mert 10–11 évesen láttuk az első részeket, ez pedig visszaidézi a gyerekkorunkat, nosztalgiaélményünk van. A felhíváshoz azért csatlakoztunk, mert így lehetőségünk van öltönyt venni, amit egyébként nem szoktunk, mert a hétköznapokban nincs rá szükség. Azt viszont nem szeretnénk, hogy elvegyük a kicsiktől az élményt, ezért a taps elmarad, nem akarunk trollkodni a vetítésen – mondta a fiatal néző.

A trend híre egyébként eljutott a film gyártóihoz is, akik úgy reagáltak, hogy mindenkit látnak és szeretnek, aki öltönyben jelent meg a vetítésen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások