Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nick Vujicic Sepsiszentgyörgyön

Nick Vujicic Sepsiszentgyörgyön Kultúra

Amikor elromlott az egész napunk, mert reggel esett az eső, vagy hasogatott a derekunk, amikor rajtunk a világ fájdalma, mert kiesett az internet, ideges volt a főnök, vagy elvágtuk ujjunkat a késsel, nem árt, ha valaki rámutat: nem ezek a legfontosabb dolgok a világon. Októberben előadást tart a Sepsi Arénában Nick Vujicic, a karok és lábak nélkül született motivációs tréner.

Az eseményre a magyar kormány hathatós támogatásával október 24-én kerül sor. A szerb származású, Ausztráliában született Vujicicet csúfolták társai az iskolában, emiatt tízévesen öngyilkosságot kísérelt meg. Később rájött, hálásnak kell lennie azért, hogy egyáltalán él, és hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki.

Hirdetés
Hirdetés

– Nick Vujicic meglátta azt az értéket az életben, hogy nem az számít, hogy mim hiányzik, hanem, hogy amim van, azt tovább tudjam adni az embereknek – nyilatkozta a sajtónak Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője, aki szerint a négygyermekes tréner példája arra bizonyíték, hogy a sajnálat nem megoldás a fogyatékkal élők helyzetére.

Soltész Miklós, a magyarországi Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta: a társadalmi szolidaritást erősíti, hogy súlyos fogyatékossággal élő ember mutatja meg az élet szépségét, örömét és a küzdeni tudás fontosságát. Hozzátette: nemzetpolitikai jelentőségű, hogy Nick Vujicic Kolozsvárra és Sepsiszentgyörgyre is el fog menni, és előadásain remélhetőleg nemcsak az ott élő magyarok, hanem a helyi románok is részt vesznek majd. Ez egyben üzenet, hogy ahol „mások kereszteket zúznak”, oda „a kereszt jelét fogjuk elvinni” – fogalmazott Soltész az úzvölgyi első világháborús magyar sírkertben történtekre utalva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük