Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Néprajzi múzeumok Erdővidéken

Néprajzi múzeumok Erdővidéken Kultúra

Az Erdővidékre látogatók a sok természeti látnivaló mellett helytörténeti érdekességeket is felfedezhetnek, mint amilyen például Kusztos Vili bácsi néprajzi múzeuma Nagybaconban vagy a zalánpataki falumúzeum.

Hirdetés
Hirdetés

Ezek meglátogatása nemcsak a régiségek, a régi érdekességek kedvelőinek, de azoknak is ajánlott, akik szeretik hallgatni a régi történeteket, érdekli őket a valamikori hagyományos életmód, mely már a múltunk része. Nagybaconban, a Szárazajta fele vezető Csinód utcában, a 347-es szám alatt található az egyik múzeum, a másikért Szárazajtán át Zalánpatakig kell menni, ott a faluközpontban balra térve találunk rá a zalánpataki falumúzeumra, melyet egy helybéli fiatalember, Préda Barna rendezett be.

Közös a két „múzeumtulajdonosban”, hogy mindketten múltunk, hagyományaink nagy tisztelői, fáradtságot nem kímélve gyűjtötték, őrizték éveken át azokat a tárgyakat, melyekből végül is kialakult gyűjteményük. A helyi hagyományok iránti tiszteletük jegyében döntöttek úgy, közszemlére bocsátják azokat. Ne kerüljük el ezt a két erdővidéki érdekességet, akár egész napos programnak is beillik meglátogatásuk, hiszen időbe telik, amíg akár autóval is az eldugott Zalánpatakra eljutunk, de kárpótlásul cserébe felejthetetlen élményekkel, történetekkel, nagyszüleink világának értékteremtő mindennapjaival találkozhatunk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük