Felhívás!

Nem könnyű, me’ cége volt

Nem könnyű, me’ cége volt Kultúra

Rancz Zsolt Neked könnyű me’ céged van – Tudatos brandépítés Erdélyben című könyvét szerdán este mutatták be a HÁRIT és a Junior Business Club szervezésében, a sepsiszentgyörgyi LibriM könyvudvarban, Máthé Kincső rádiós műsorvezető közreműködésével.

Bevezetésképpen Bodosi Imre, a Hámor Soft cég társtulajdonosa és ügyvezetője értékelte azt a szerzői attitűdöt, amely a sürgősségi állapot kényszerű bezártságát pozitívummá konvertálta a könyvírás által, majd a mű újszerűségét, frissességét méltatta: „folyamatosan olvasható, mint egy regény” – mondta. A legnagyobb dicséretnek azt könyveljük el részéről, hogy a Neked könnyű, me’ céged van-t kötelező középiskolai olvasmánnyá avanzsálná. Nem (klasszikus) marketing tankönyv, nem (klasszikus) szakkönyv, de akkor mi? „Vállalkozói stand-up”, egy időkapszula, személyes kudarctörténet, a marketingtudomány élettapasztalatból fakadó esszenciája, amit gyorsan el kell fogyasztani, mert most hasznos, de a világ gyorsan változik…

Mint Rancz Zsolt, a Wameleon Design cég fiatal tulajdonosa elmondta, szándéka szerint is elsősorban a fiatalokat célozta meg, az olvasáshoz kevésbé szokottakat akarta mégis megfogni, ezért a könyv „konyhanyelven” íródott. Ezzel együtt terápiás hatást is gyakorolt írójára, aki így dolgozta fel azt a „sárfolyamot”, ami korábban áthömpölygött az életén, azaz kudarcai sorozatát, Rancz Zsolt véleménye szerint ugyanis a személyesség nagyon kell a hitelességhez. Ugyanakkor az önfejlesztés eszköze is volt az első ilyen kísérletként, mert a megírása után maga vette kézbe a tördelését, kiadását, a marketingezést, szóval beleállt a tanulásba ez által is. Az illusztrációkat ugyan nem vállalta fel, de érdekesség, hogy azon a cég (Wameleon) tagjai szerepelnek.
Ha ezek után valaki feltenné a kérdést, hogy tanulni is lehet-e belőle valamit, akkor meggyőzhetik olyan neves magyarországi és hazai marketingszakemberek ajánlásai mint Weizer István, Seer László, Hűvös Ágnes, Farkas Levente, Táncos Levente, Molnár Zoltán. A szerző szerint hasznos lehet kézbe venni a könyvet vállalkozóknak, vállalkozni vágyóknak, azoknak, akik „mindenhez is” értenek, a tudatos brandépítőknek, a jót mulatni szándékozóknak is.

Egyelőre ezer példányban nyomták ki, de Rancz Zsolt ambíciós célja a frissített, bővített újranyomásokkal együtt tízezer példányt eladni. És bár a beszélgetés moderátora igencsak igyekezett kiugrasztani a nyulat a bokorból, nem sikerült megtudni, lesz-e második kötete is a szerzőnek: valami lesz, ígérte, de nem fogjuk kitalálni, hogy mi. Ez majd 2021 tavaszán elválik. Addig a LibriM könyvudvarban kereshetik a mostanit.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.