Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Nem kevesebb, több!”

„Nem kevesebb, több!” Kultúra

Szombaton 17 órától a zabolai Mikes-kastélyban rendhagyó jótékonysági eseményt szerveznek: a KreaKids Stúdió, a Pro Pectus Egyesület, valamint Datki Gyöngyike fényképész összefogásából készült fotókiállítás és mesekönyv-bemutató a közös emberi értékekre világít rá.

Az esemény előzményeként tavaly decemberben két világ találkozott azon az egyedülálló divatbemutatón, amelyen speciális nevelési igényű gyerekek mutatták be a KreaKids Stúdió diákjai által számukra alkotott ruhadarabokat. A Pro Pectus Egyesület által megálmodott eseményen már hangsúlyozták, lesz folytatása a kezdeményezésnek, ugyanis az a közös céljuk, hogy egyre közelebb hozzák egymáshoz az egészséges és fogyatékossággal élők világát, és megmutassák, a másság nem létezik.

Az Erőss Sándor és Babós-Máthé Réka által irányított KreaKids Stúdióban a tervezési folyamat után továbbgondolták a témát, a 8–17 éves kreás lányok meséket írtak az amúgy is meseszerű kollekció modelljeiről, ezekből a történetekből korszerű mesekönyv született. Az illusztrációkat Erőss Sándor dizájner készített el 3D-ben.

A rendezvényre a belépés felnőtteknek 20 lej, gyerekeknek ingyenes. A befolyó összeget egy, a Pro Pectus Egyesület által létrehozandó nappali központ támogatására fordítják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük