Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Múzeumok Éjszakája a megyeszékhelyen

Múzeumok Éjszakája a megyeszékhelyen Kultúra

A Székely Nemzeti Múzeum szombaton, június 22-én 18 órától hosszabbított nyitvatartással vár minden kicsit és nagyot idejének tartalmas, szórakoztató eltöltésére. Az idei varázslatos éjszakán is ingyenes a belépés a múzeum programjaira, állandó és időszakos kiállításaira.

Hirdetés
Hirdetés

18 órától szabadtéri tárlatvezetésen vehetnek részt Szebeni Zsuzsával (Háromszéki honleányok), illetve Sebestyén Viola műhelymunkát tart gyermekeknek (Orsó, guzsaly, motolla); 19 órakor találkozás Hervai Katalin képzőművésszel a Szerzetesek asztalánál című kiállítás keretében, továbbá Vinceffy Orsolya múzeumpedagógus műhelymunkát rendez kisdiákoknak (A gyertya titka); 20.30-tól Hőgyes Mihály Huba régész tart kiselőadást Mit, miért és hogyan ásnak a régészek Háromszéken? címmel, ugyanakkor iniciáléírás lesz gyertyafénynél, lúdtollal, továbbá feltárások gyerekeknek; 21.30-kor Vargha Fruzsina művészettörténész tart tárlatvezetést (Zengő termek), majd 22.30-kor esti mesét hallgathatnak a kicsik.

Az említettek mellett állandó programokkal is várják az érdeklődőket: 18–22.30 között látogatás a múzeum és a Csíki Ház kiállítótereiben, míg 18–20 között játszómúzeum áll a kicsik rendelkezésére.

Ugyancsak a Múzeumok Éjszakája apropóján június 22-én 19–23 óra között várja a látogatókat a Balassi Intézet – MKK Sepsiszentgyörgy és az Art Printer Kiadó. Miklóssy Mária képzőművész tárlatának látogatására az intézetben (Bod Péter Megyei Könyvtár épülete) kerül sor. Az est során Miklóssy Mária dedikálja megjelent művészeti albumát. Közreműködnek: Deák Ferenc Lóránd művészettörténész, szerző és Kopacz Attila, az Art Printer igazgatója. Az est házigazdája Szebeni Zsuzsanna, a Balassi Intézet – MKK vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük