Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Munka, bográcsozás, játék

Munka, bográcsozás, játék Kultúra

Szombaton a Gyulafehérvári Caritas által létrehozott ozsdolai Gyermekparlament-projekt tagjai szekrényeket szereltek össze az óvodában.

Földi Mária, a Caritas Nappali Foglalkoztató Központ koordinátora és András Levente szociális munkás elmondta, a szombati akció az ozsdolai Gyermekparlament második jelentős megmozdulását jelentette, ugyanis tavaly jótékonysági bált szerveztek, melynek bevételét helyi idős személyek megsegítésére fordították. A projekthez idén csatlakozott a Kun Kocsárd-iskola két hetedik, illetve nyolcadik osztálya. Mindhárom osztály kidolgozta saját projektjét, majd a tanintézmény diákjai szavazattal döntötték el, melyik ötletet valósítsák meg. A választás a minden tanuló számára zárható szekrény elkészítését célul kitűző projektre esett.

Hirdetés
Hirdetés

Mivel a költségek meghaladták a Caritas biztosította pénzkeretet, a gyerekek Szász Lászlóhoz, a Promobil Kft. vezetőjéhez fordultak támogatásért. A cégnél leszabták az öt osztályteremben elhelyezendő 30 háromrekeszes szekrényt, amelyeket szombaton a diákok raktak össze. Miközben a fiúk a szekrényeket szerelték össze, a lányok hagymát és krumplit hámoztak. Az esemény közös bográcsozással és játékkal ért véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük