Hirdetés
Hirdetés

Távolmaradtak az oktatók

Évi 10–20 ezer kilométer motorozás után is van mit tanulnia egy motorosnak, állítják egybehangzóan a székelyudvarhelyi Wide Road vezetéstechnikai cég és a Flagellum Dei MC által szervezett ingyenes vezetéstechnikai képzés résztvevői. Szombaton a sepsiszentgyörgyi Kaufland parkolójában túra- és gyorsasági motorokat, choppereket szelídítettek gazdáik.

– Hét éven keresztül oktató voltam, és elnyertem a megye legjobb oktatója címet, 15–16 országban motoroztam, de 300 ezer kilométer után is van tanulnivalóm. A romániai rendszer csak vizsgázni tanítja meg az autóvezetőket, motorosokat egyaránt. Motorozni a professzionális képzés taníthat meg: hogyan fordulj szűk helyen, hogyan kerüld ki a hirtelen akadályokat, mikor, hogyan, melyik féket használd – mondta lapunknak a Flagellum Dei motorosklub elnöke, Rancz Dezső. – Elsősorban a megyében működő oktatóknak kellene eljönniük – vélekedett, amiből arra következtettünk, hogy ők nem voltak jelen.

Hirdetés
Hirdetés

Bár sokan csak a brancs kedvéért, nézelődni jöttek, a bójákkal kijelölt pályán mintegy negyven motoros (számottevően több, mint tavaly), kezdők, gyorsasági és terepmotorosok egyaránt beálltak gyakorlatozni, és híven követték Bálint Levente oktató tanácsait, hiszen a közutakon más szabályok érvényesek.

– Vannak visszatérő vendégek, olyanok is, akik minden képzésre eljönnek, mert fejlődni szeretnének. Nekik nehezítettünk, tulajdonképpen minden pályaelemet nagyobb és kisebb mérettel raktunk fel, a régieknek szűkebb helyen kellett teljesíteni a pályát. Már tervezzük a jövő évi gyakorlatokat, hogy nagyobb tempójú manővereket, új helyzeteket is beépíthessünk a képzésbe – árulta el Bálint Levente, aki a jövő évi hasonló esemény időpontjáról is egyeztetett a szervezőkkel. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük